Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ: ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ...

ΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ: ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

«Οργανωμένο Βιοτεχνικό Πάρκο θα βοηθήσει την τοπική μας Οικονομία»

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η Ηλεία είναι ίσως από τις ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα που στερείται βιοτεχνικού πάρκου και οργανωμένης στρατηγικής πάνω σε αυτό τον τομέα με ότι μπορεί να συνεπάγεται για την υποβοήθηση και τη στήριξη των επιχειρήσεων του νομού μας.

Αυτό τονίζει η υποψήφια βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Άννα- Μαρία Βλαγκούλη δηλώνοντας ότι πρέπει κάτι τέτοιο και ως πρόταση αλλά και ως υλοποιήσιμος εφικτός στόχος να τεθεί σε προτεραιότητα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ- σημειώνει η κα Βλαγκούλη προκρίνει τέτοιου είδους προτεραιότητες με γνώμονα την ανάπτυξη και την ανάδειξη της βιομηχανικής και βιοτεχνικής μας παραγωγής, για αυτό και εμείς εδώ στην Ηλεία, δεν πρέπει να χάσουμε τη δυνατότητα που μπορεί να υπάρξει μπροστά μας.

Πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι εντός του Περιφέρειάς μας , τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Αιτωλοακαρνανία, υπάρχουν αυτής της κατηγορίας οι υποδομές, όχι όμως και στην Ηλεία που έχει μείνει στάσιμη σε τέτοια θέματα, άρα, επιβάλλεται να ενταθεί το ενδιαφέρον όχι μόνο από την Πολιτεία αλλά και την ίδια την Περιφερειακή Αρχή.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στην ΠΕ Αχαΐας όπως είναι φυσικό άλλωστε λειτουργεί η ΒΙΠΕ Πατρών στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας όπως και Βιομηχ. Πάρκο στον Γλαύκο. Και οι δύο αυτοί χώροι, μαζί με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών διαθέτουν και τις ανάλογες υποδομές για τις επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας είναι θεσμοθετημένη περιοχή τέτοιας μορφής κοντά στον Αστακό σε μια μεγάλη έκταση με έργα και εγκαταστάσεις που αφορούν στο λιμάνι και σε χερσαία ζώνη.

Στην Π.Ε. Ηλείας όμως η έλλειψη οργανωμένης Βιομηχανικής ή Βιοτεχνικής περιοχής είναι εμφανής παρά το γεγονός ότι λειτουργούν πολλές Μεταποιητικές κυρίως Μονάδες οι οποίες είναι διάσπαρτες στον Νομό μας, συνήθως κοντά στους τόπους παραγωγής. Άναρχη εγκατάσταση παρουσιάζεται και για τον δευτερογενή τομέα, ιδιαίτερα στις δύο μεγάλες πόλεις, τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

Θα πρέπει λοιπόν- πρόσθεσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ- να εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα της οργάνωσης αποβλέποντας στο θετικό πρόσημο που μπορούμε να δώσουμε στις επιχειρήσεις. Και να πραγματοποιήσουμε επιτέλους ένα έργο που είναι αίτημα δεκαετιών στην Ηλεία παραμένοντας ωστόσο μόνο ως αίτημα ή ως σημείο επεξεργασίας αναπτυξιακών μελετών και τίποτα παραπάνω…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ