Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΝ.Ε. ΠΑΣΟΚ: Μήνυμα νίκης και αλλαγής

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: Μήνυμα νίκης και αλλαγής

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού της Π.Ε. Ηλείας, παρουσία του πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ν.Ε. Ηλείας. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ηλείας Δημήτρης Βάλαρης ο οποίος ευχαρίστησε τον Γ. Παπανδρέου για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του στην Ηλεία.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, υποδέχτηκε θερμά τον Γ. Παπανδρέου, ενώ στον χαιρετισμό του άφησε αιχμές για τα «έργα» της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια  ο Νομός έχει χάσει πολλά. Παράλληλα ο Μ. Κατρίνης τόνισε ότι η χθεσινή συγκέντρωση αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ και αλλαγής στις προσεχείς εκλογές για τους πολίτες.

«Η σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο βαθιές ρίζες, ένδοξη ιστορία και βαριά παρακαταθήκη σε αυτό τον τόπο, αλλά κυρίως έχει λαμπρό μέλλον και προοπτική να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου.

 Γιατί όπως και τότε, έτσι και τώρα, το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών που ζουν σε αυτή τη χώρα.

Σε μια χώρα που παραβιάζονται και αμφισβητούνται οι αρχές του κράτους δικαίου.

Σε μια χώρα που τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα , αφού το ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ, οι πλειστηριασμοί αυξάνονται και δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Προστασία της πρώτης κατοικίας που μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2010 διασφάλισε, μέσα στην δίνη του μνημονίου και απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα.

Σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και είναι δύναμη αποτρεπτικής ισχύος, αλλά που πρέπει να καθιστά σαφές σε όποιον αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ότι η Ελλάδα δεν παραχωρεί τίποτα, όπως μας δίδαξε ο ιδρυτής μας ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σε μια χώρα που η δημόσια και δωρεάν υγεία, μια εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό, δυστυχώς απειλείται από τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας.

 Σε μια χώρα που οι επαγγελματίες και οι έμποροι παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αγωνίζονται κόντρα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια, με την κυβέρνηση να αδρανεί, να αδιαφορεί, να τους αφήνει ανυπεράσπιστους.

 Σε μια χώρα που οι ανισότητες διευρύνονται συνεχώς, οι αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και οι νέοι, παρά τα πολλά προσόντα που διαθέτουν, επιλέγουν να μη ζουν εδώ και να συμβάλλουν στην αναγκαία αλλαγή που πρέπει να δούμε.

 Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας.

Και την αλλαγή αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ.

 Σήμερα, εδώ, από την Ηλεία των δημοκρατικών αγώνων, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανατροπής των συσχετισμών, με ένα ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή, όπως το ονειρεύτηκε η Φώφη Γεννηματά και το οραματίζεται ο πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την Ηλεία, το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης, όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει ανελλιπώς βουλευτή από το 1974 ως σήμερα, την Ηλεία με τα μεγαλύτερα πανελλαδικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πάμε όλοι μαζί, να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε ελπίδα, αισιοδοξία και χαμόγελο στους πολίτες, να σηκώσουμε την Ηλεία ψηλά, την Ελλάδα ψηλά.

 Σε αυτή την πορεία προς τις εκλογές, είναι σημαντικό να μας τιμά, εδώ σήμερα στην Ηλεία, ο πρώην πρωθυπουργός και τελευταίος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου.

 Αγαπητέ πρόεδρε, σε καλώ στο βήμα και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία σου,

Καλό μας αγώνα!» επεσήμανε ο Μ. Κατρίνης.

«Η παρουσία σας είναι και συγκινητική και σημαντική για την πορεία μας, την πορεία της Παράταξής μας αλλά και την πορεία της χώρας. Το λέω, γιατί μπροστά μας έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων, γεωπολιτικών, οικολογικών, ενεργειακών, επισιτιστικών, προσφυγικών, υγείας. Αντί για λύσεις προοπτικής βλέπουμε τις άγονες και εύκολες αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής κάνοντας μνεία τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, στην οικολογική κρίση και την πανδημία, καθώς και στην ακρίβεια, την έλλειψη σιγουριάς και τις ανισότητες. Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε σαφής αιχμές κατά της ΝΔ τονίζοντας ότι προβάλλει μία επίπλαστη εικόνα σημειώνοντας: «Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να αντιδιαστείλουμε μια εικόνα επίπλαστη, ότι δήθεν όλα πάνε καλά στη χώρα μας, με την πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότερες και συντριπτικά μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, σε σχέση με τους λίγους και ισχυρούς, που απολαμβάνουν προνόμια, σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Η ΝΔ επικαλείται την ανασφάλεια, τα μεγάλα προβλήματα της εποχής και προσπαθεί να πείσει, ότι αυτή είναι δύναμη σταθερότητας. Στην πραγματικότητα κάνει το αντίθετο. Το παιχνίδι της είναι ξεκάθαρο πια. Είναι η ίδια που δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, βαθαίνει ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, επιφέρει συνεχή πλήγματα στη Δημοκρατία, όπως απέδειξαν οι υποκλοπές, υποβαθμίζει δικαιώματα, όπως στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον,  και μετά, με πολιτικές ελεημοσύνης, με πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, επιχειρεί να εξαγοράσει τις ψήφους του ανασφαλούς ψηφοφόρου. Η ΝΔ δεν εγγυάται την ασφάλεια, ούτε τη σιγουριά του Έλληνα. Το αντίθετο, η ΝΔ εγγυάται τη συνέχεια της ανασφάλειας του λαού μας. Τη συνέχεια της εξάρτησής του από ένα σύστημα πελατειακό, που τον θέλει να απευθύνεται σε κάποιον παράγοντα για το πρόβλημά του».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί στον σταδιακό αφελληνισμό των Ελληνικών επιχειρήσεων, τον αφελληνισμό της Ελληνικής γης, ακόμα και τον αφελληνισμό της κατοικίας του Έλληνα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Παπανδρέου και στα θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας και την δυσμενή κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή της Ηλείας ενώ αναφέρθηκε σε όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν επί εποχής ΠΑΣΟΚ.  «Λεφτά υπάρχουν, αλλά ποιος τα διαχειρίζεται και πού πάνε; Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προβάλλει την επιστροφή στην κανονικότητα, εντούτοις ψηφίζει κάθε τρίμηνο την ανανέωση ισχύος της έκτακτης νομοθεσίας. Γιατί; Για να συνεχίζει να αυθαιρετεί με τα χρήματα του Έλληνικού λαού. Τα δικά σας χρήματα. Το δημοκρατικό ερώτημα, που αποτελεί και διακύβευμα σήμερα, για κάθε χώρα που θέλει να λέγεται σύγχρονη δημοκρατία, είναι αν αξιοποιεί μέσα, χρήματα, τεχνολογία, δυνατότητες, για να υπηρετήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας, του πολίτη, του λαού, ή αν πρωταρχικός στόχος είναι να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για κατοχή και νομή της εξουσίας με κάθε τρόπο. Η δεξιά, όπως αποκαλύπτεται καθημερινά, ενδιαφέρεται για το δεύτερο. Την ιδιοποίηση της εξουσίας. Και βέβαια, για να το πετύχουν, κάτι θα πρέπει να δώσουν πριν τις εκλογές. Ελπίζοντας ότι θα εξαγοράσουν ψήφους» επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, αλλά και σύντομοι χαιρετισμοί από τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου κκ. Μισέλ Αμπού Χάντμπα, Κώστα Τσεριώνη και Αριστομένη Χρόνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ