Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠρεμιέρα για τον «Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϋ»

Πρεμιέρα για τον «Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϋ»

Από την Ομάδα Θεάτρου “ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ Πύργου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η πρεμιέρα της παράστασης με το έργο «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ» από την Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ Πύργου. Τα μέλη της ομάδας αναμετρήθηκαν με το γνωστό και ιδιαίτερα απαιτητικό ψυχολογικό θρίλερ της Πατρίτσια Χάισμιθ και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στα θεατρικά πράγματα, μέσα από τη κινηματογραφική προσέγγιση της δράσης του έργου από τον σκηνοθέτη της παράστασης Αλέξανδρο Κοέν και τις ερμηνείες των ηθοποιών που κλήθηκαν να αποδώσουν τους «δύσκολους» χαρακτήρες που έχει πλάσει η συγγραφέας στο ομώνυμο μυθιστόρημα της.

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης Νίκος Λαϊνόπουλος, σε μια αναμέτρηση με τον ίδιο του τον εαυτό και έχοντας πολύχρονη πείρα σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στην εικοσάχρονη πορεία του στο ερασιτεχνικό θέατρο, καταφέρνει να αποδώσει με επιτυχία τον ψυχικά ασταθή, όπως τελικά αποδεικνύεται, Τομ Ρίπλεϋ, και να ισορροπήσει σε άκρως επικίνδυνες ερμηνευτικά εναλλαγές, μέσα από τις οποίες μετουσιώνεται η διπλή ταυτότητα του ήρωα και η ακρότητα του χαρακτήρα του. Ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου που ερμηνεύει το ρόλο του Ντίκυ, στέκεται επάξια δίπλα στον πρωταγωνιστή, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη του δεκαμελούς θιάσου, τα περισσότερα εκ των οποίων αν και πρωτοεμφανιζόμενα κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με το ταλέντο τους. Η Νικόλ Σπηλιωτοπούλου ενσαρκώνει με μεγάλη επιτυχία το ρόλο της Μαρτζ, η Μαρία Μαντά, όπως πάντα εξαιρετική, στο διπλό ρόλο της Έμιλυ Γκρήνληφ και της αξιωματικού της αστυνομίας κυρίας Ροβερίνας, ο Γιάννης Κλάδης στο ρόλο του Χέρμπερτ Γκρήνληφ, ο Σοφιανός Δημόπουλος στο ρόλο του Φρέντυ Μάϊλς, η Γιώτα Τόκα στο διπλό ρόλο της θείας Ντόττυ και της Σοφίας, η Φανή Ζάγκλη στο ρόλο της Τζενοβέφφα, η Έλενα Μπαγιώργου στο ρόλο της Σύλβια και η Γεωργία Καράμπελα στο διπλό ρόλο της Μερκέλλα και της υπαλλήλου του ταχυδρομείου.

Οι παραστάσεις, μετά από ένα διήμερο ρεπό, συνεχίζονται από σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου πλην της Τσικνοπέμπτης και της Δευτέρας 20/2. Ώρα έναρξης παραστάσεων 9.30 μ.μ., ενώ κρατήσεις γίνονται στο τηλέφωνο 2621036521 καθημερινά από 6.30 μ.μ.     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ