Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με την Πρόξενο της Κένυας...

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με την Πρόξενο της Κένυας στην Ελλάδα, Β. Πανταζοπούλου

Ανάπτυξη συνεργασιών στο πλαίσιο του συμφώνου

 με την Περιφέρεια Μπομέτ 

   Η ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Κένυας, σε οικονομικό, επιστημονικό και πολιτιστικό επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος με την Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα, Βίκυ Πανταζοπούλου, κατά την συνάντησή τους στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας, στον Πύργο.

   Η επίσκεψη της Προξένου κας Πανταζοπούλου, έρχεται ως συνέχεια του Συμφώνου Συνεργασίας που θα συνάψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Ηλείας με την Περιφέρεια Μπομέτ (Bomet) της Κένυας, κάτι για το οποίο μάλιστα έχει ληφθεί και σχετική απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Γιαννόπουλος και η κα Πανταζοπούλου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τους τομείς που μπορούν αναπτυχθούν και να εδραιωθούν συνεργασίες, όπως αυτά ορίζονται και από το Σύμφωνο Συνεργασίας. Μάλιστα η κα Πρόξενος μετέφερε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τον ενθουσιασμό και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συνεργασία αυτή, από την πλευρά της Περιφέρειας Μπομέτ, ο Κυβερνήτης της οποίας έχει δηλώσει ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την ομορφιά, τον πολιτιστικό πλούτο και την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας, και ιδιαίτερα της Αρχαίας Ολυμπίας.

   Όπως τονίστηκε και από τις δυο πλευρές, η αναζήτηση κοινών σημείων επαφής για την ανάπτυξη και εδραίωση γόνιμων συνεργασιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, θα αποφέρει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για τις δυο Περιφέρειες, οι οποίες μάλιστα παρουσιάζουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Αυτές θα αφορούν στην προώθηση εμπορικών συναλλαγών και των παραγόμενων προϊόντων της Ηλειακής γης, στην ανταλλαγή επισκέψεων, γνώσεων και εμπειριών, αλλά και στην διοργάνωση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων μεταξύ των νέων των δυο περιοχών, βασισμένων στα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Άλλωστε η Αρχαία Ολυμπία, ο φυσικός και πολιτιστικός της πλούτος, και όσα αυτή πρεσβεύει, αποτέλεσαν την αφορμή για τη σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Μπομέτ και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

  Τέλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε και μια πρώτη συζήτηση για την διαδικασία υπογραφής του Συμφώνου Αδελφοποίησης των δυο Περιφερειών, το επόμενο χρονικό διάστημα, την οποία θα υπογράψουν ο κ. Γιαννόπουλος και ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Μπομέτ, H.E Hillary K. Barchok.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ