Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚατρίνης, Αμπού-Χάντμπα, Τσεριώνης και Χρόνης υποψήφιοι στην Ηλεία

Κατρίνης, Αμπού-Χάντμπα, Τσεριώνης και Χρόνης υποψήφιοι στην Ηλεία

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων μετά από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Σε ότι αφορά την Ηλεία ανακοινώθηκαν τέσσερις υποψήφιοι. Συγκριμένα, ο νυν βουλευτής και επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο δικηγόρος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τσεριώνης και ο ιατρός Αριστομένης Χρόνης.

Της επίσης ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων προηγήθηκε η σκληρή ανακοίνωση της Νίκης Κοκκαλιάρη με την οποία γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Σπυρόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητά του από την Αρκαδία και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αιχμές κατά τις ηγεσίας, ενώ είχε ζητήσει από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.

Εκτός από την Ηλεία, κενά και εκκρεμότητες διαπιστώνονται σε πολλές περιφέρειες κι αφορούν την ποσόστωση γυναικών και την τελική απάντηση υποψηφίων.

 Η ομιλία Ανδρουλάκη

«Από την πρώτη Κυριακή ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να μην μπει η χώρα σε αστάθεια, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η καρέκλα και όχι το δημόσιο συμφέρον», διαμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κηρύσσοντας πανηγυρικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Κατέκρινε σε υψηλούς τόνους την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πώς νοιάζονται μόνο για την κατάκτηση της εξουσίας κι όχι για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε όλα τα στελέχη, τους υποψήφιους και τους δημοκρατικούς πολίτες σε ενότητα για να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, από την επόμενη ημέρα θα προτείνει συνεννόηση για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα με άξονα το πρόγραμμά του.

«Δεσμεύομαι σήμερα στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ότι αν μας δώσουν μια ισχυρή εντολή, ένα μήνυμα αναγέννησης και προοπτικής, θα τους το ανταποδώσουμε με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, ανοίγοντας άμεσα την επόμενη ημέρα βάσει του προγράμματός μας έναν διάλογο για πεδίο συγκλίσεων και όχι ένα πεδίο συγκρούσεων και διχασμού. Χωρίς κανένα παζάρι εξουσίας. Θα δώσουμε και θα κερδίσουμε τη μάχη ως δύναμη ευθύνης. Ως δύναμη αποκατάστασης της ανεξαρτησίας και του κύρους των θεσμών. Ως εμπνευστής ενός νέου πατριωτισμού», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «δυνατό ΠΑΣΟΚ θα σημάνει δυνατή Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρούς θεσμούς και δίκαιη κοινωνία. Έχουμε χρέος η ιστορική παράταξη να μην αγκυροβολήσει στο παρελθόν».

Για να τονίσει ακόμη περισσότερο τη σημασία του να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εθνικές εκλογές, είπε πώς «δεν διακυβεύεται αν το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει ένα διπλάσιο ποσοστό, διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο» και ζήτησε από τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους γιατί η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ένα κομματικό χρέος αλλά είναι μία πατριωτική ευθύνη. Για να αλλάξει ο τόπος σελίδα. Για να ζήσουμε ξανά μέρες αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης». «Όποτε και αν προκηρύξει τις εκλογές ο πρωθυπουργός να είστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών θα έχει ανατείλει ο πράσινος ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής», ανέφερε χειροκροτούμενος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μίλησε για ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που δίνει λυσσαλέο αγώνα για να ανακόψει τη δυναμική και την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης με συνεχείς μεθοδευμένες επιθέσεις. «Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Είναι η μεγάλη ελπίδα για να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλον τον ελληνικό λαό. Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πόλωση που επεδίωξαν στη Βουλή για τη πρόταση δυσπιστίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ