Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕπαρκής φωτισμός για οδική ασφάλεια στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου

Επαρκής φωτισμός για οδική ασφάλεια στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου

Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με εκπρόσωπο αναδόχου εταιρίας

*Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού ΠΔΕ που ξεκίνησε από την Π.Ε Ηλείας

*Στο 55% της υφιστάμενης κατανάλωσης η εξοικονόμηση ενέργειας. Δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και ρυθμίσεων με τηλεδιαχείριση

   Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ξεκίνησε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο να επισκέπτεται χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023,  τμήματα της Εθνικής Οδού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη  οι εργασίες.

   «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο έρχεται να ενισχύσει την οδική ασφάλεια στον υφιστάμενο δρόμο της Ε.Ο Πατρών – Πύργου, καθώς επιλύεται ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, αυτό της έλλειψης οδοφωτισμού στον συγκεκριμένο οδικό άξονα. Με την αντικατάσταση των παλαιού τύπου, συμβατικών λαμπτήρων, με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED, εξασφαλίζουμε επαρκή και ποιοτικό για την οδήγηση φωτισμό, και συνακόλουθα, οδική ασφάλεια και κατά την διάρκεια της νύχτας. Ταυτόχρονα,  προκύπτουν σημαντικά  ενεργειακά οφέλη, αφού με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά 55% περίπου της υφιστάμενης κατανάλωσης», εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ.Γιαννόπουλος.

Οι εργασίες στην Π.Ε. Ηλείας

  Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα όρια της Π.Ε. Ηλείας και ειδικότερα σε όλες τις διασταυρώσεις έως και την Αρχαία Ολυμπία, ο ανάδοχος αντικαθιστά τα συμβατικά φωτιστικά με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.  Η παρέμβαση, αφορά την αντικατάσταση ως και 12.455 συμβατικών φωτιστικών σωμάτων.

   Ταυτόχρονα, από δεύτερο συνεργείο, γίνεται αποκατάσταση των εξαρτημάτων και καλωδίων που είχαν αφαιρεθεί από τα εσωτερικά φρεάτια στους στύλους οδοφωτισμού, προκειμένου να τεθούν και πάλι σε λειτουργία στο σύνολό τους.  

   Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου αλλά και κατάλληλων ρυθμίσεων προγραμμάτων φωτισμού, όπως μεταβολής της φωτεινότητας ακόμα και ανάλογα με την ώρα (π.χ μείωση ποσοστού της φωτεινότητας κατά τη δύση και ανατολή του ηλίου, όπου υπάρχει φυσικός βοηθητικός φωτισμός).

   Επιπλέον, πέραν της προμήθειας και κατασκευής, ο ανάδοχος θα έχει και την ευθύνη για συντήρηση, λειτουργία/διαχείριση του συστήματος και των υποδομών οδοφωτισμού του περιφερειακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συστημάτων ελέγχου (τηλεδιαχείριση), μαζί με τις απαραίτητες συνοδευτικές εργασίες με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και απόδοση αυτού, για διάστημα 11 ετών.

   «Με τη σημαντική αυτή εργολαβία και το έργο “παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας” που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ε.Ο Πατρών – Πύργου, αντιμετωπίζονται συνολικά οι ανάγκες και τα προβλήματα του εν λόγω οδικού τμήματος της Περιφέρειας, δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς οδήγησης καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ