Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για το bullying και τη σχολική βία

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για το bullying και τη σχολική βία

Παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου η ενημερωτική εκδήλωση για το bullying, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που πραγματοποιούνται από το Δήμο Πύργου και το Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η ψυχολόγος του Συλλόγου «Χαμόγελο του παιδιού» Ιωάννα Γκίκα ανέπτυξε το θέμα της σχολικής βίας και του bullying, ενώ συζήτησε με τους παριστάμενους για θέματα που είτε έχουν παρατηρήσει οι ίδιοι, είτε γνωρίζουν πως έχουν συμβεί. 

Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Εκφοβισμού και όντας σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας, φορείς και οργανώσεις άλλων κρατών μελών αναδεικνύει το ζήτημα στην πραγματική, ευρωπαϊκή του διάσταση. Το bullying αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα, ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας, που απαιτεί και κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική αντιμετώπισης. Το βασικό συμπέρασμα είναι η ανάγκη να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα στις κοινωνίες και να προσεγγιστούν τόσο οι εθνικοί όσο και οι ευρωπαϊκοί πολιτικοί παράγοντες σε μια προσπάθεια προώθησης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του ολοένα αυξανόμενου φαινομένου του εκφοβισμού.

Επίσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως ευρωπαϊκά αναγνωρισμένο «Εθνικό Κέντρο ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό» χάρη στις δράσεις και υπηρεσίες του πανελλαδικά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο πλαίσιο σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας αλλά και μέσα απο το «YouSmile», το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών και Μαθητριών του Οργανισμού, με την υποστήριξη και συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (European Antibullying Network) υλοποιεί την ετήσια πανελλαδική εκστρατεία με τίτλο «Μίλα Τώρα» για το φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού / Bullying.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ