Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣταφιδόκαμπος: Το τραπεζικό τέρας απέναντι στην Νίκη Κλαμπάνου

Σταφιδόκαμπος: Το τραπεζικό τέρας απέναντι στην Νίκη Κλαμπάνου

Της δέσμευσαν τον λογαριασμό για την στήριξη της 5χρονης κόρης της

Η οικογένεια δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μετά την παρουσία της στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα»

Να ευαισθητοποιηθούν ΤΩΡΑ όλοι οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου ο τραπεζικός λογαριασμός να αποδεσμευτεί

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Απίστευτη ωμότητα και αναλγησία επέδειξε τραπεζικό ίδρυμα απέναντι στην Νίκη Κλαμπάνου, την σύζυγο του αδικοχαμένου Άγγελου Φιλιππόπουλου, και μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών.

Η Νίκη Κλαμπάνου μαζί με τις κόρες της, Μαρία και Χριστίνα, φιλοξενήθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», με παρουσιάστρια την Ζήνα Κουτσελίνη, στις 29 Νοεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η Νίκη Κλαμπάνου αναφέρθηκε στον «Γολγοθά» που περνά από τον Αύγουστο του 2018, όταν έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο σε εργατικό δυστύχημα σε μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων κρέατος.

Η Νίκη Κλαμπάνου άτομο με αναπηρία, μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά στον Σταφιδόκαμπο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Το μικρότερο από τα παιδιά της, η 5χρονη Μαρία, αντιμετωπίζει σοβαρά θέμα υγείας που απαιτούν συνεχή ιατρική παρακολούθηση ιατρική και χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ η Πολιτεία έχει κόψει  το αναπηρικό της επίδομα προκειμένου να της δώσει μια κουτσουρεμένη σύνταξη χηρείας.

Η ιστορία της άτυχης οικογένειας είναι γνωστή στην Ηλεία και ο κόσμος του Νομού μας έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά της για βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, η ιστορία της έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, με αποτέλεσμα άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να σπεύσουν να στηρίξουν την οικογένεια, καθώς η παρουσιάστρια της εκπομπής έβγαλε στον αέρα τον τραπεζικό λογαριασμό της. Συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να στηριχθεί η οικογένεια στην δύσκολη μάχη που δίνει η 5χρονη Μαρία.

Η απάνθρωπη έκπληξη

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, το τραπεζικό ίδρυμα που διατηρεί λογαριασμό η οικογένεια Κλαμπάνου επεφύλασσε μια απάνθρωπη έκπληξη. Τηλεφώνησαν στην Νίκη Κλαμπάνου και την ενημέρωσαν πως ο τραπεζικός της λογαριασμός δεσμεύτηκε καθώς εισέρευσαν χρήματα από άγνωστες πηγές και πως η οικογένεια δεν έχει καμία πρόσβαση στα χρήματά της! Όταν η Νίκη Κλαμπάνου εξήγησε τον τρόπο που είχαν εισρεύσει τα χρήματα στο λογαριασμό, ο υπάλληλος του νομικού τμήματος της Τράπεζας, της απάντησε πως θα έπρεπε να μετατρέψει τον λογαριασμό της σε ερανικό. Κάτι για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί, φυσικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Νίκη Κλαμπάνου, ο ίδιος υπάλληλος, με καθόλου ευγενικό τρόπο, της είπε πως τα χρήματα ανήκουν πλέον στην τράπεζα, και πως, για να έχει πρόσβαση οφείλει, αφού κάνει τον λογαριασμό της ερανικό, να προσκομίσει τιμολόγια από το Νοσοκομείο που θα νοσηλευθεί η κόρη της για να λάβει το ανάλογο ποσό. Ωστόσο, η κόρη της νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο και δεν υπάρχει τιμολόγιο. Εξήγησε πως τα χρήματα χρειάζονται για την διαμονή και την διαβίωση της οικογένειας στην Αθήνα όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις, αλλά η τράπεζα, σύμφωνα με τη Νίκη Κλαμπάνου, απάντησε πως δεν δικαιολογεί τέτοια έξοδα!

Ένα βασανιστικό θέατρο του παραλόγου, δηλαδή. Η τράπεζα απαγορεύει στην οικογένεια την δυνατότητα πρόσβασης στα χρήματά της, σε χρήματα που έχει ανάγκη για να νοσηλευτεί αξιοπρεπώς η 5χρονη Μαρία.

Η Νίκη Κλαμπάνου και η οικογένειά της για ακόμα μία φορά στην ζωή τους αντιμετωπίζουν καφκικές καταστάσεις απέναντι σε τέρατα γραφειοκρατίας και εφιαλτικούς θεσμούς. Η ίδια, όπως δηλώνει, κοντεύει να τρελαθεί.

Να κάνουν πράξη τις ευχές

Οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν  ΤΩΡΑ όλοι οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου ο τραπεζικός λογαριασμός αυτής της φτωχής οικογένειας να αποδεσμευτεί.

Καλές οι πρωτοχρονιάτικες ευχές και αλληλεγγύη και ανθρωπιά από τους πολιτικούς μας, ήρθε η ώρα όμως να κάνουν τα λόγια πράξη.

Όσο για τα τραπεζικά ιδρύματα στην χώρα μας, δείχνουν στην πράξη πως έχουν μετατραπεί σε «κόλαση επί γης». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ