Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Του χρόνου μας αρχή καλή και ο Χριστός μας προσκαλεί, την κακία...

«Του χρόνου μας αρχή καλή και ο Χριστός μας προσκαλεί, την κακία ν’ αρνηθούμε μ’ αρετές να στολιστούμε»

Πρωτοχρονιά στην Ι.Μ. Ηλείας

Μέσα στην πανευφρόσυνη εορταστική περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια, εορτάστηκαν  η μεγάλη Δεσποτική  εορτή της κατά σάρκας Περιτομής του Χριστού, η Ιερή μνήμη του Μεγάλου  Βασιλείου και η ανατολή του νέου Σωτηρίου έτους 2023 μ.Χ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος ο Β’ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ κήρυξε εποικοδομητικά και επίκαιρα τον Θείον Λόγον, πλαισιούμενος από τους Αιδεσιμολογιοτάτους Ιερείς του Ναού π. Χαράλαμπο Δέρβο και π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, καθώς επίσης και τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο. Ακολούθως παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, καθώς επίσης εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και Συλλόγων, τέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος. Εν συνεχεία μετέβη στο «Λάτσειο» Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και αντάλλαξε τις Πρωτοχρονιάτικες ευχές με τον αξιότιμο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το υπαλληλικό προσωπικό. Ακολούθως στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ευλόγησε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα και αντάλλαξε ευχές με τον εορτάζοντα Αντιπερειφεριάρχη Ηλείας κ. Βασίλειο Γιαννόπουλο, τους υπαλλήλους και τους λοιπούς παρισταμένους για την νέα χρονιά. 

Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Πύργου, για πρώτη φορά ως Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Πολιτικών, Πολιτειακών, Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης εκπροσώπων κοινωνικών Συλλόγων και πνευματικών φορέων, συνεργατών της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και πλήθους κόσμου, αφού ευχήθηκε πατρικά τα δέοντα για τον νέο ενιαυτό της χρηστότητος του Κυρίου, παρουσιάζοντας παράλληλα τον Κοινωνικό και Οικονομικό απολογισμό της Ιεράς Μητροπόλεως για το απερχόμενο έτος 2022, ευλόγησε κατά το έθος και μοίρασε την Αγιοβασιλόπιτα, ευχόμενος στον καθένα ξεχωριστά καλή και ευλογημένη χρονιά. Επίκαιρους ύμνους έψαλαν θαυμάσια μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», υπό την διεύθυνση του νεοκλεγέντος Προέδρου κ. Δημητρίου Θανόπουλου. Το φλουρί έτυχε στη δίδα Ιωάννα .Αναστ. Χονδρογιάννη Φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , στην οποία ο Σεβασμιώτατος, προσέφερε χρυσό επιστήθιο Σταυρό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Αμαλιάδος, την παραμονή το εσπέρας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ομίλησε καταλλήλως προς τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ