Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρώτη κοινή συνεδρίαση των Εμπορικών Συλλόγων Ήλιδας και Πύργου: Κοινός στόχος η...

Πρώτη κοινή συνεδρίαση των Εμπορικών Συλλόγων Ήλιδας και Πύργου: Κοινός στόχος η ανάπτυξη και η πρόοδος του Νομού μας

«Οι επαγγελματίες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα»

Ανακοινώθηκαν το κοινό εορταστικό ωράριο που θα ισχύσει σε Πύργο και Αμαλιάδα από 12/12 και οι δύο πρώτες δράσεις που ετοιμάζουν οι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Με κοινό στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του Νομού Ηλείας έγινε χθες η πρώτη, μετά από δεκαετίες, κοινή συνεδρίαση των Εμπορικών Συλλόγων Ήλιδας και Πύργου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας. 

Στην χθεσινή συνεδρίαση ανακοινώθηκε το κοινό εορταστικό ωράριο που θα ισχύσει σε Πύργο και Αμαλιάδα, από την επόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα έγιναν γνωστές και οι δύο πρώτες δράσεις που ετοιμάζουν από κοινού οι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι.

«Η πρώτη κοινή συνάντηση είναι η αρχή μιας συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Εμπορικούς Συλλόγους, ανάμεσα στις δύο πόλεις. Θα ακολουθήσουν αρκετές συναντήσεις από δω και στο εξής. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι πως η Αμαλιάδα και ο Πύργος, ο Πύργος και η Αμαλιάδα, είναι ένα. Ανήκουμε στον ίδιο Νομό, αντιμετωπίζουμε και οι δύο τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Κοινό στόχο και οι δύο Σύλλογοι έχουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο του Νομού μας. Μόνο έτσι μπορούμε να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες και είναι και ο μοναδικός τρόπος για να δώσουμε εφόδια στις επόμενες γενιές», τόνισε αρχικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο που θα ισχύσει στις δύο πόλεις, καθώς και την πρώτη κοινή δράση των δύο Εμπορικών Συλλόγων.

Το εορταστικό ωράριο

«Το εορταστικό πρόγραμμα σε Πύργο και Αμαλιάδα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και θα είμαστε ανοιχτά μόνο την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Το ωράριο θα είναι κοινό: 8:30 ως 14:00 και 17:00 έως 20:30, με εξαίρεση τα Σάββατα που το ωράριο θα είναι 9:00 έως 18:00. Επιπλέον η πρώτη δράση που ετοιμάζουμε αφόρα την ειδικευμένη ενημέρωση γύρω από τις ηλεκτρονικές απάτες. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας τα περιστατικά. Θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε καλύτερα τα μέλη μας καλώντας εξειδικευμένους ανθρώπους για να μας μιλήσουν για το θέμα», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

«Θα βρούμε τις λύσεις για να σταματήσει η φυγή των καταναλωτών»

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των δυο πόλεων.

«Ευελπιστούμε πως η συνεργασία θα βοηθήσει όχι μόνο τις δύο πόλεις , αλλά ολόκληρο τον Νομό. Η κόντρα που υπήρχε –και δεν δημιουργήθηκε, ούτε από τον κόσμο, ούτε από τους επαγγελματίες- δεν ευνόησε κανέναν και μας έχει πάει πίσω. Οι πόλεις μας έχουν μείνει πίσω. Οι επαγγελματίες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ότι προβλήματα έχει ο Πύργος τα έχει και η Αμαλιάδα. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε: οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν ούτε στον Πύργο, ούτε στην Αμαλιάδα. Υπάρχει φυγή καταναλωτών για τις πλησιέστερες πόλεις, την Πάτρα και την Καλαμάτα. Θα συνεργαστούμε, θα βρούμε τις λύσεις για να σταματήσει η φυγή των καταναλωτών από τον τόπο μας. Είναι η αρχή της συνεργασίας η οποία προσβλέπουμε πως θα είναι μακροπρόθεσμη και συνεχής. Δεν μας χωρίζει τίποτα και πιστεύω πως με τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει θα έρθουν και οι επαγγελματίες πιο κοντά», ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.

Ακολούθως ο κ. Ξανθούλης αναφέρθηκε στην δεύτερη δράση που ετοιμάζουν οι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι:  «Η δεύτερη δράση που ετοιμάζουμε αφορά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το ΕΡΓΑΝΗ και την καταγραφή των επιχειρήσεων, καθώς και την ηλεκτρονική κάρτα των εργαζομένων. Παράλληλα, απευθύνουμε κοινό κάλεσμα, να έρθουν τα μέλη μας την επόμενη Δευτέρα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου στον Πύργο, όπου θα γίνει ενημέρωση για τον μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι δωρεάν για όλους και οι μελέτες αφορούν όλο τον Νομό».  

Στο πλευρό των συλλόγων και οι Δήμαρχοι

Στην χθεσινή συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος τόνισε πως μαζί με τον Δήμαρχο Πύργου στηρίζουν την κοινή προσπάθεια των δύο Εμπορικών Συλλόγων.  «Έχουμε ταλαιπωρηθεί από διάφορες άγονες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, που σποραδικά υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Όμως η ισχύς έρχεται εν τη ενώσει, και νομίζω πως εσείς του μάχιμου εμπορικού κόσμου και του επιχειρείν το έχετε καταλάβει. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύει κανείς, ειδικά σε μία περιοχή η οποία ατυχώς έχει βρεθεί πολύ πίσω, παρά τους πόρους που έχει και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Ξεκινήσατε εδώ, να συνεχίσετε και στον Πύργο, εγώ και ο Δήμαρχος Πύργου σας στηρίζουμε και είμαστε μαζί σας. Είμαστε μαζί για τον τόπο μας, για την υγεία, για την παιδεία», επεσήμανε ο κ. Λυμπέρης.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ