Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑναβίωσε η φρίκη του ομαδικού βιασμού ανήλικης στην Ηλεία

Αναβίωσε η φρίκη του ομαδικού βιασμού ανήλικης στην Ηλεία

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση  του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαβρύτων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και αφορούσε την υπόθεση ομαδικού βιασμού που έλαβε χώρα σε χωριό της Ηλείας τον Μάιο του 2016. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας 25χρονος που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν ήταν 18χρονών μαζί με άλλους τρεις 14χρονους βίασε 14χρονη κατ εξακολούθηση. (Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε δικαστήριο ανηλίκων). Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των ποινών στις 5μμ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τέσσερις, έφτασαν στο εδώλιο με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου, βιασμό κατ εξακολούθηση και διακίνηση πορνογραφικού υλικού με φωτογραφίες της παθούσης. Οι μαρτυρίες σοκαριστικές σε μια υπόθεση που οι αφηγήσεις της παθούσης αλλά και μαρτύρων προκαλούσαν σοκ!.

Ήταν Μάιος του 2016 με τους ανήλικους (θύμα και θύτες) να φοιτούν στην Γ΄ Γυμνασίου σε κωμόπολη της Ηλείας. Οι τρεις μαζί με τον 18χρονο αδελφό του ενός, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η παθούσα, την παρέσυραν σε ερημική παραλία της Ηλείας και την βίασαν ομαδικά. Δύο μέρες μετά και με την απειλή ότι θα διακινήσουν σκηνές από την πρώτη συνεύρεση τους, την ανάγκασαν να ξαναβρεθούν. Έτσι ακολούθησε και δεύτερος βιασμός. Η 14χρονη κράτησε το περιστατικό μυστικό φοβούμενη, όπως κατέθεσε, τυχόν συνέπειες. Αρκετούς μήνες μετά, το συμβάν άρχισε να γίνεται γνωστό στην μαθητική κοινότητα και έτσι το είπε στους γονείς της και από εκεί έγινε καταγγελία και ακολουθήθηκε ο δρόμος της δικαιοσύνης.

Στα αξιοσημείωτα, η έλλειψη πολιτικής αγωγής από την πλευρά του θύματος σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, μάρτυρες που αρκετοί υπεκφεύγαν στο να απαντήσουν σε αντίθεση με τις καταθέσεις τους στον ανακριτή και  μάρτυρα υπεράσπισης της οποίας ο Εισαγγελέας διαβίβασε εντολή ωστε να ελεγχθεί περίπτωση ψευδομαρτυρίας.

Παρά την εξαιρετική νομική υπεράσπιση του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου και βιασμό κατ εξακολούθηση και αθώος για την κατηγορία διακίνηση πορνογραφικού υλικού με φωτογραφίες της παθούσης.

 Ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων πρότεινε ποινή φυλακίσεως 8 χρόνια για τον βιασμό και 2 για την αποπλάνηση με ανασταλτικό χαρακτήρα και εγγύηση 5.000€ με το Δικαστήριο σε ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα, Δικαστών και Ενόρκων να επιβάλει την ποινή συνολικά 9 ετών και 3 χιλιάδων εγγύηση, με την υπόθεση να πηγαίνει στον εφετείο 

Πηγή: Κalavrytanews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ