Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την επετειακή διοργάνωση

25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την επετειακή διοργάνωση

Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του επετειακού 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 22ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanioοι προετοιμασίες βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Τα 25 χρόνια του θεσμού γιορτάζονται από 3έως 10 Δεκεμβρίου, με επίκεντρο τον Πύργο και την Αμαλιάδα, κι ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών για παιδιά, εφήβους και όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο!

Προβολές ταινιών θα γίνουν σε 15 αίθουσες και σε 12 πόλεις καθώς εκτός από τις κλασικές κεντρικές δραστηριότητες στον Πύργο και την Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν προβολές στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, τη Ζαχάρω και το Βαρθολομιό στην Ηλείας και περιφερειακές προβολές στο Αγρίνιο, την Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Ζάκυνθο και την Καλαμάτα.

Για την φιλοξενία του πλούσιου προγράμματος των εργαστηρίων και εκδηλώσεων για το κοινό και για επαγγελματίες, το Φεστιβάλ αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χώρο στον Πύργο και στην Αμαλιάδα αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία, κυρίως εντός σχολικών μονάδων του νομού Ηλείας. Φιλόξενη «αγκαλιά» άνοιξαν για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη το Συνεδριακό Κέντρο, το Λάτσειο Μέγαρο, Ελληνικό Ωδείο, ο Ακροβάτης, Το Εργαστήρι, η Δεξαμενή, το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, και το internetcafé “ Playhouse” στον Πύργο και αντίστοιχα στην πόλη της Αμαλιάδας ο Πολυχώρος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων δήμου Ήλιδας, η Παπαχριστοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο δημιουργικός παιδότοπος Γέλα Χαμογέλα. Φυσικά, η παραπάνω περιγραφή καταδεικνύει και την ανάγκη το Φεστιβάλ να βρεθεί στον δικό του χώρο, να βρει το «σπίτι» του ώστε να μπορέσει να αναπτύξει δημιουργικά ακόμη περισσότερες δράσεις για τα παιδιά, τους νέους, τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Η έδρα του Φεστιβάλ μεταφέρεται όπως κάθε χρόνο από αυτή την εβδομάδα στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε Ηλείας που τα τελευταία χρόνια αποτελεί το επίκεντρο και σημείο αναφοράς της ετήσιας διοργάνωσης ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι τεχνικοί έλεγχοι στις αίθουσες, κυρίως στις περιφερειακές, οι οποίες και εξοπλίζονται από το Φεστιβάλ, καθώς δεν διαθέτουν κατάλληλες υποδομές.

Για πρώτη φορά, στο ισόγειο του κτιρίου του Επιμελητηρίου Ηλείας, στο κέντρο του Πύργου, λειτουργεί ένα infopoint, όπου ήδη οι οθόνες μεταδίδουν εικόνες από το από τις ταινίες που θα δούμε τις επόμενες ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας προκειμένου να παρακολουθήσετε τις ταινίες που θα προβληθούν στα διαγωνιστικά προγράμματα και στο αφιέρωμα «Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kratiseis.olympiafestival.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ