Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπό τον Δήμο Πύργου: Δύο μεγάλα έργα στην T.K. Μυρτιάς

Από τον Δήμο Πύργου: Δύο μεγάλα έργα στην T.K. Μυρτιάς

-Ολοκληρώθηκε το έργο τσιμεντόστρωσης

-Με γρήγορους ρυθμούς τα έργα μεταφοράς του ΕΝΕΕΓΥΛ

-Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Όλοι κρινόμαστε από τη βελτίωση των πραγμάτων»

Δύο πολύ σημαντικά έργα στην Τ.Κ. Μυρτιάς επισκέφθηκε χθες το πρωί της Δευτέρας (19/9) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. Πρόκειται για έργο οδοποιίας αγροτικού δρόμου σε κατοικημένη περιοχή που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και για τα έργα στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Μυρτιάς όπου θα μεταφερθεί σύντομα το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο από τον Άγιο Ιωάννη.

Παρών στην αυτοψία ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μυρτιάς Άγγελος Πήττας, όπου ελέγχθηκαν όλες οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη σχολική εγκατάσταση για την μεταφορά του ΕΝΕΕΓΥΛ, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται να ολοκληρωθούν κι άλλες για την ολοκλήρωση του έργου.

«Μας καθοδηγεί το συμφέρον των παιδιών»

Ήδη στο σχολικό κτίριο έχουν διαμορφωθεί οι αίθουσες, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της αναπηρικής ράμπας και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί ειδικό ασανσέρ όπως και θα διαμορφωθούν όλες οι τουαλέτες.

«Από χρέος απέναντι στη σωστή εκπαίδευση των παιδιών μεΑ δίνουμε πάλι ζωή στο κτίριο του πρώην γυμνασίου Μυρτιάς. Με εργολαβία ύψους 75.000 ευρώ δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών του ΕΝΕΕΓΥΛ που αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριοστον Αγ. Ιωάννη» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, και συνέχισε: «Εκτιμώ πως όταν έχουμε κτίρια σχετικά καινούργια, με πολύ καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, πρέπει να τα αξιοποιούμε. Ήδη κατασκευάστηκε ειδική ράμπα πρόσβασης και σύντομα θα τοποθετηθεί ειδικό ασανσέρ. Θα διαμορφωθούν όλοι οι χώροι και ότι άλλο χρειάζεται για τη σωστή εκπαίδευση και παραμονή των παιδιών.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, το άριστο είναι πάντα ζητούμενο. Όλοι κρινόμαστε από τη βελτίωση των πραγμάτων και αφού μπορούμε, το κάνουμε. Προσθέτουμε βήματα προς το άριστο. Μας καθοδηγεί το συμφέρον των παιδιών».

Για το συγκεκριμένο έργο ο κ. Αργυρόπουλος δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών για την μετεγκατάσταση του ΕΝΕΕΓΥΛ. Είναι ένα δύσκολο έργο που απαιτούσε ειδικές συνθήκες από τον εργολήπτη. Έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Το σχολείο είναι καινούργιο, πληροί όλες τις προδιαγραφές για την αξιοπρεπή αλλά κυρίως ασφαλή εκπαίδευση των παιδιών μεΑ. Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς οι συνθήκες μόρφωσης των παιδιών θα είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Ολοκληρώθηκε αγροτικός δρόμος στη θέση «Μαυρομιχάλη»

Ο κ. Αντωνακόπουλος με τον κ. Αργυρόπουλο και τον κ. Πήττα επισκέφθηκαν και τον αγροτικό δρόμο στη θέση «Μαυρομιχάλη» που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.

«Ένα σημαντικό έργο που διευκολύνει την τοπική οικονομία αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που είτε διαμένουν εδώ είτε διέρχονται για τις καλλιέργειές τους, καθώς η Μυρτιά είναι ένα από τα πιο παραγωγικά χωριά του δήμου μας» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ενώ ο κ. Αργυρόπουλος δήλωσε: «Το έργο διευκολύνει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που μένουν στην περιοχή ή έχουν τις περιουσίες τους εδώ. Ένα έργο το οποίο μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και υλοποιήθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Σε όλα τα χωριά του Δήμου μας προσπαθούμε να υλοποιούμε έργα ουσίας. Μπορεί να είναι μικρά σε προϋπολογισμό αλλά πολύ σημαντικά για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Θα συνεχίσουμε και με άλλα παρόμοια έργα σε όλες τις Δ.Ε. Ζητούμε την υπομονή των συνδημοτών μας, καθώς δεν μπορούν να γίνουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, όμως υπάρχει σωστός σχεδιασμός και προγραμματισμός και σταδιακά θα λύνονται προβλήματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ