Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠανεπιστημιακά τμήματα: Αγρίνιο και Αίγιο ενώνουν δυνάμεις, η Ηλεία σιωπά

Πανεπιστημιακά τμήματα: Αγρίνιο και Αίγιο ενώνουν δυνάμεις, η Ηλεία σιωπά

Για την ύστατη μάχη στην μεταφορά των Πανεπιστημιακών τους Τμημάτων

Προχωρά σε προσφυγή στο ΣτΕ και το Αγρίνιο μετά από την απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου, της ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και του Συνδέσμου Φιλολόγων

«Δεν χάνει τίποτα όποιος συμμετάσχει στην προσφυγή», ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας Γιώργος Μπέσκος

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Έστω και την ύστατη στιγμή, Αγρίνιο και Αίγιο ενώνουν τις δυνάμεις τους στην απέλπιδα μάχη για το θαύμα της ανατροπής στην μεταφορά των Πανεπιστημιακών τους Τμημάτων στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ενώ η εκδίκαση της αίτησης των Φορέων της Αιγιάλειας για ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επισημοποιήθηκε η μεταφορά της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, θα συζητηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο ΣτΕ, δύο φορείς από το Αγρίνιο, η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας ανέλαβαν πρωτοβουλία να συμπράξουν δικαστικά μήπως και μπλοκάρουν τη μεταφορά του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Στον αγώνα τους βρήκαν συμπαραστάτη τον Δήμο Αγρινίου. Όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα, μετά από συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου: «Ο κύβος ερρίφθη! Προσφυγή! Ο Δήμαρχος Αγρινίου, το δικηγορικό γραφείο Βαμβακά, η ΕΛΜΕ, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη του κοινού αγώνα! Τον αγώνα πλαισιώνουν ο κ. Τραπεζιώτης, η ΕΜΑ, η Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων και πλήθος πολιτών! Η πόλη δικαιούται και θα διεκδικήσει με την συνδρομή όλων μας το μέλλον της. Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που αναλαμβάνουν το βαρύ χρέος της διεκδίκησης και της τελικής δικαίωσης… Η αδικία δεν θα περάσει!».

Η κοινή ανακοίνωση Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Συνδέσμου Φιλολόγων

Είχε προηγηθεί η κοινή ανακοίνωση Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Συνδέσμου Φιλολόγων, η οποία ανέφερε: «Επειδή με τη μεταφορά 400 φοιτητών σβήνει στην ουσία η ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου και η εκπαιδευτική και πνευματική ζωή της περιοχής μας δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα. Επειδή το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας αποτελούσε άμεση διέξοδο για τη συνέχιση των σπουδών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί μας επέλεξαν το τμήμα αυτό για να συνεχίσουν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές. Επειδή το τμήμα μετακινείται χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια από το Αγρίνιο όπου φιλοξενούνταν σε έτοιμες κτιριακές υποδομές, τη στιγμή που σε άλλες πόλεις όπως η Καλαμάτα ή η Κέρκυρα όχι μόνο δεν καταργούσαν ή μετακινούσαν συναφή με το Ιστορίας-Αρχαιολογίας Πανεπιστημιακά Τμήματα, αλλά ίδρυαν και άλλα δίπλα σε αυτά συστήνοντας Πανεπιστημιακές Σχολές.

Καλούμε τη δικηγορική κοινότητα της πόλης να συστρατευτούν στην προσπάθεια μας και να ανταποκριθούν οικειοθελώς αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλία προσφυγής, διότι πλησιάζει ήδη η εκδίκαση της αντίστοιχης του Αιγίου στις 13 Οκτωβρίου.

Φυσικά στο κάλεσμα αυτό δεν μπορούν να λείπουν και οι άλλοι φορείς της πόλης και του νομού μας. Όσοι νομικοί ανταποκριθούν καλούνται άμεσα να επικοινωνήσουν με τα διοικητικά συμβούλια των φορέων μας στο filologoiagrinio@gmail.com και belmeait@gmail.com».

Στην Ηλεία σιγή

Όλα αυτά σε Αγρίνιο και Αίγιο. Εδώ στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε Πύργο και Αμαλιάδα που έχασαν τα Πανεπιστημιακά τους Τμήματα, σιγή. Η «ΠΡΩΤΗ» επικοινώνησε με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Αιγιαλείας Γιώργο Μπέσκο, ο οποίος ανέφερε πως παρότι υπήρξαν ορισμένες επαφές στο παρελθόν για το θέμα με τον Δήμο Πύργου, δεν προχώρησε κάποια νομική κίνηση. Τόνισε μάλιστα, πως ο Δήμος Πύργου (σε αντίθεση με την Αμαλιάδα όπου το κτίριο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών) θα είχε έννομο συμφέρον να προσφύγει από την στιγμή που του ανήκουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις. «Δεν χάνει τίποτα όποιος συμμετάσχει στην προσφυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αιγιαλείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος σε δηλώσεις του στην εφ. «Πελοπόννησος» ανάφερε χαρακτηριστικά πως: «Το Αγρίνιο δυναμώνει και την δικιά μας φωνή». Μένει να δούμε εάν, έστω και τώρα, η Ηλεία θα ενώσει και αυτή τις δυνάμεις της με όσους υπέστησαν την ίδια αδικία από την κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ