Επί τάπητος τα προβλήματα της ΕΛΑΣ στην Ηλεία

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας με την πολιτική και φυσική ηγεσία

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας συναντήθηκαν, παρουσία του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου, με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Σκούμα Κωνσταντίνο. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου. Στην πολιτική και φυσική ηγεσία του σώματος τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της Δ.Α Ηλείας. Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα παράτασης των αποσπάσεων του προσωπικού που έχουν ήδη ενισχύσει τα Τμήματα Τροχαίας Πύργου και Ήλιδας μετά από παρέμβαση της Ενώσεως μας, η ενίσχυση με Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α Ηλείας ενόψει των έκτακτων μεταθέσεων, η μεταστέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού καθώς και η ενίσχυση του μηχανοκίνητου στόλου των Υπηρεσιών Ασφαλείας του νομού.

Επιπροσθέτως τέθηκε και ένα χρόνιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας. Κατόπιν σχετικής μας ενημέρωσης οι αποσπάσεις προσωπικού των Τ.Τ θα παραταθούν για τρεις επιπλέον μήνες ,ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες που καταβάλει το υφιστάμενο προσωπικό για την αστυνόμευση ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου. Η ενίσχυση με Αστυνομικό προσωπικό της Διευθύνσεως μας θα συζητηθεί από το αρμόδιο συμβούλιο μεταθέσεων , ενώ θα ζητηθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου η μεταστέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού να γίνει πράξη, τουλάχιστον για αυτές όπου οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει. Για την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων όπως μας γνωστοποιήθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταβάλει προσπάθειες εξεύρεσης πόρων προκειμένου το αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών Ασφαλείας να έχει τα πλέον κατάλληλα μέσα για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Τέλος όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας η ηγεσία του Υπουργείου αναμένει το πόρισμα του νεοσυσταθέντος Κέντρου Έρευνας Υγείας και Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην πολιτική και φυσική ηγεσία του σώματος, στην Βουλευτή Ηλείας κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και στον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Γρηγόριο Γερακαράκο καθώς με την παρουσία τους ενίσχυσαν τις θέσεις μας προς όφελος του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ηλείας.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ