Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμαρχος Πύργου:"Μόνη λύση για το Γ.Ν. Ηλείας να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης...

Δήμαρχος Πύργου:”Μόνη λύση για το Γ.Ν. Ηλείας να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α”

  • Νέα παρέμβαση με κάλεσμα προς όλους τους φορείς της πόλης

Μια ακόμα παρέμβαση για τις συνεχείς δυσμενείς εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Με την αποστολή υπομνήματος στο Υπουργείο Υγείας όπου τονίζεται μεταξύ άλλων πως:

«Οι εξελίξεις σε σχέση με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας δυστυχώς μας δικαιώνουν για άλλη μια φορά, καθώς όλοι οι διαγωνισμοί για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού έχουν καταστεί άγονοι.

 Η μόνη λύση, την οποία υποστηρίζουμε από την αρχή της θητείας μας, είναι το Γ.Ν. Ηλείας  να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α. Τότε μόνο, δίνοντας ισχυρά κίνητρα οικονομικά αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, θα έρθουν γιατροί.

Ζητούμε άμεσα να χαρακτηριστεί το Νοσοκομείο Άγονη Ζώνη Τύπου Α, ως προς την Υπηρεσία και όχι την περιοχή, όπως έχει γίνει και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας. 

Όπως στην περίπτωση του πιο πρόσφατου παραδείγματος, όπου αυτό συνέβη με το Νοσοκομείο Κέρκυρας που τον φετινό Ιούλιο 2022 με Υπουργική απόφαση εντάχθηκε αντίστοιχα στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 40 του Προεδρικού Διατάγματος 131/1987».

Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος απευθύνει αντίστοιχο κάλεσμα προς όλους τους φορείς της πόλης επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη ώστε όλες οι ενέργειες να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ