Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗ Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Δ.Ε.Θ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Δ.Ε.Θ.

Μετά από δυο χρόνια αποχής, ένεκα της υγειονομικής κρίσης, το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε βροντερό παρών στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργάνωσε η Π.Ο.ΑΣ.Υ με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια των εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, ανταποκρινόμενη στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, έδωσε το παρών ενώνοντας την φωνή της με αυτές των πρωτοβάθμιων σωματείων Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά την Ελλάδα. Ότι έχουμε κερδίσει το έχουμε κερδίσει με την φωνή μας, με επιμονή και υπομονή, τίποτα δεν μας έχει χαριστεί.

Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός δεν επαιτούν, απαιτούν:

  • Ένα δίκαιο μισθολόγιο και επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναγνωρίζουν de facto την επικινδυνότητα της εργασίας μας. Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας να λάβει ουσιαστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτάσεις μας που εδράζονται στις ανάγκες του αστυνομικού, με σεβασμό στην ιστορία και τα θύματα του αστυνομικού λειτουργήματος.
  • Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη υπερεργασία που καθημερινά υφίστανται οι συνάδελφοί μας, καθώς καλούνται να εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας.
  • Να δοθεί τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας, με την ανοχή ή πολλές φορές, δυστυχώς, και με την παρότρυνση της Ηγεσίας.
  • Να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με προσωπικό και μέσα, ως αναπόσπαστο μέρος του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας μας. 
  • Να διατεθούν κονδύλια για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ώστε ο αστυνομικός να μην παίζει καθημερινά«κορώνα -γράμματα» τη ζωή του.
  • Αύξηση αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ