Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ: Μαρίνος: «Δεν ξεχνούμε τη θυσία των κληρικών»

ΕΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ: Μαρίνος: «Δεν ξεχνούμε τη θυσία των κληρικών»

«Δεν ξεχνούμε,  τη θυσία των κληρικών της Μικράς Ασίας που έμειναν πιστοί μέχρι θανάτου για να σώσουν το ποίμνιό τους. Δεν ξεχνούμε τον Χρυσόστομο Σμύρνης, γιατί έδωσε το παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας του πραγματικού ηγέτη. Η δράση του και το μαρτύριό του δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όσους αμφισβητούν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με αφορμή την εορτή της μνήμης του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων Αγίων Αρχιερέων, οι οποίοι θανατώθηκαν από τους Τούρκους κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Στον Ι.Ν Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Γαστούνης παρουσία πιστών, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των πατέρων και αδελφών ημών των εν τη Μικρασιατική Καταστροφή υπό των Τούρκων αναιρεθέντων» από τον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ.κ. Γερμανό, συνιερουργούντων του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτου π. Φιλάρετου και του αιδεσιμολογιώτατου εφημερίου π. Ηλία.

Για το ιστορικό της ημέρας μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης. Βασιλόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, ιστορικός κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ  κ. Μιχάλης Κατρίνης, η εκπρόσωπος της Βουλευτού ΝΔ κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου κ. Σ. Ζαχαροπούλου, ο δημ. σύμβουλος κ. Αγ. Μπράτης κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ