Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑθώος για την υπόθεση της πλαστογραφίας ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Αθώος για την υπόθεση της πλαστογραφίας ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Αθώος κρίθηκε χθες, στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά από μήνυση του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξής του Παναγιώτη Παναγιωτάρα.

Σύμφωνα με την μήνυση που είχε υποβάλει ο κ. Παναγιωτάρας, ο τότε δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είχε πλαστογραφήσει επιστολή παραίτησής του, που την είχε υποβάλλει τον Φεβρουάριο του 2016 αλλά δεν έγινε δεκτή, παρουσιάζοντάς την έναν χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2017 προκειμένου να τον «παραιτήσει» και να τον αντικαταστήσει με άλλον δημοτικό σύμβουλο.

Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο αποδείχθηκε ότι η επιστολή παραίτησης ήταν εν γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά όχι του δημάρχου και μάλιστα, το Δικαστήριο επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και νυν βουλευτή κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο ο οποίος απάντησε ότι η παραίτηση υπήρξε.

Το Δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον κ. Χριστοδουλόπουλο ενώ τονίστηκε ιδιαιτέρως ότι η ψυχολογική πίεση που υπέστη όλο αυτό το διάστημα ήταν αναίτια καθώς, τα θέματα αυτά δεν πρέπει καν να αφορούν τη Δικαιοσύνη αλλά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»

«Πανηγυρική αθώωση Χριστοδουλόπουλου»

Παντελώς αβάσιμη έκρινε η Δικαιοσύνη την κατηγορία κατά του πρώην Δημάρχου Ήλιδας

Με απόφαση που έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας την 7η Σεπτεμβρίου 2022, αποσαφηνίστηκε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ, κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας, διέπραξε αδίκημα ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Με την απόφαση αυτή, η Δικαιοσύνη τερμάτισε οριστικά την διαχεόμενη –σκοπίμως και από συγκεκριμένα παράκεντρα– πληροφορία ότι, δήθεν, ο πρώην Δήμαρχος είχε διαπράξει πλαστογραφία σε βάρος -τότε- μέλους της παράταξης του. 

Το Δικαστήριο μετά την ακρόαση όλων των μαρτύρων, έκρινε ότι, ουδεμία κατηγορία στοιχειοθετείται. Παράλληλα, για όσους παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία, αποσαφηνίστηκαν πλήρως οι λόγοι και τα κίνητρα του μηνυτή, τα οποία ήταν καθαρά πολιτικά, από την πρώτη στιγμή κατευθυνόμενα και αποσκοπούσαν να θέσουν σε πολιτική «ομηρεία» τον κύριο Χριστοδουλόπουλο. 

Άλλωστε, η πορεία του καθενός από το 2017 και μετά, έριξε άπλετο φώς και κατέδειξε τους λόγους της άκρως αδικαιολόγητης, άδικης και με πολιτικές σκοπιμότητες μήνυσης.

Με αφορμή την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ αθωωτική απόφαση, ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής του της δημοτικής παράταξης  “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”, δήλωσε τα εξής:

«Με την τελεσίδικη απόφαση των δικαστικών αρχών έληξε μια πενταετής προσωπική ταλαιπωρία, η οποία προφανώς και αποτελεί το τίμημα που πλήρωσα, για το γεγονός ότι, ουδείς μπόρεσε να καταλογίσει οτιδήποτε μεμπτό και βάσιμο εναντίον του Δημάρχου και της Δημοτικής Παράταξης που διέσωσαν τον Δήμο μας από τη χρεωκοπία και εξασφάλισαν το μέλλον της, με την υλοποίηση και ωρίμανση εκατοντάδων μεγάλων έργων.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους όσοι κατέθεσαν την αλήθεια στο Δικαστήριο και νοηματοδότησαν αυτό που έχω πει για την Παράταξη μας. Δηλαδή το: “Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται”. Εύχομαι, η δική μου άδικη ταλαιπωρία, να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον κατά οποιουδήποτε μπορεί να στοχοποιηθεί, από ένα σύστημα που κατηγορεί και σπιλώνει ανθρώπους τους οποίους -ευτυχώς- η Δικαιοσύνη δικαιώνει.

Πλέον, μετά το τέλος της περιπέτειας, η πόλη και οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες, αφού η παράταξή μας σε έναν χρόνο από σήμερα, αναλαμβάνοντας και πάλι τα ηνία του Δήμου Ήλιδας, θα βάλει μια και καλή τέρμα στον κατήφορο της τελευταίας τετραετίας, που τείνει να μετατρέψει το δήμο μας από μία σύγχρονη επαρχιακή πόλη, σε έναν μεγάλο χωριό, δίχως μέλλον και στερούμενο από βασικές υποδομές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ