Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτην κεντρική πλατεία Πύργου: Συναυλία για την Ειρήνη στην Ουκρανία με την...

Στην κεντρική πλατεία Πύργου: Συναυλία για την Ειρήνη στην Ουκρανία με την παγκοσμίου φήμης Χορωδία δωματίου “Gaudeamus Chamber Choir”

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Τα μηνύματα Ειρήνης να φτάσουν εκεί που πρέπει»

Μέλη της διεθνούς φήμης χορωδίας δωματίου «Gaudeamus Chamber Choir» από την Ουκρανία υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση- συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου με τίτλο «Ειρήνη στην Ουκρανία» την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022  στις 8:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πύργου.

 Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας, τον Σύλλογο Ελληνοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος», ενώτελεί υπό την αιγίδα της Ουκρανικής Πρεσβείας, στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ Ελληνο-Ουκρανικής μουσικής που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας, στο πλαίσιο των Ημερών της Ουκρανίας στην Ευρώπη.

Τα μέλη της ορχήστρας συνόδευε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος» Μιχάλης Ροδόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαφιδιάς Αντώνης Αρβανίτης. Ο δήμαρχος Πύργου καλωσόρισε τη μαέστρο και καλλιτεχνική διευθύντρια της Ορχήστρας Yulia Puchko-Kolesnykκαι τα μέλη που βρίσκονται ήδη στην πόλη μας,και τους πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου καθώς και την έκδοση με την ιστορία της Αρχαίας Φειάς.

«Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες είμαστε διαχρονικά ο πιο ειρηνικός λαός και όλη η ελληνική φιλοσοφία στηρίζεται στην Ειρήνη. Με ειλικρίνεια και ευθύτητα η χώρα μας στηρίζει τον Ουκρανικό λαό. Έναν λαό με κοινές διαδρομές στην ιστορία, οπότε δεν είναι κενή περιεχομένου η φιλία των δύο λαών. Πρέπει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Η διεθνής κοινότητα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει. Δεν επιτρέπεται σε μια Ευρωπαϊκή χώρα να συμβαίνουν τέτοιου είδους βαρβαρότητες. Είναι ντροπή για την ιστορία. Την Τετάρτη 14/9 σε μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία ειρήνης, ελπίζουμε να φτάσουν τα μηνύματα εκεί που πρέπει» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Ροδόπουλος ευχαρίστησε την δήμαρχο Πύργου για την άψογη συνεργασία, για  τη βοήθεια και τη στήριξή του και δήλωσε πως:«Η “καρδιά” της Ουκρανίας βρίσκεται στον Πύργο για να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα της ειρήνης. Δεν γίνεται δύο αδελφικοί λαοί να βρίσκονται σε πόλεμο».

Τέλος ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Αντωνακόπουλο όσο και τον κ. Ροδόπουλο για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν σε πολίτες της Ουκρανίας που βρίσκονται στην πόλη μας και κάλεσε όλον τον κόσμο να παρευρεθεί στη συναυλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ