Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: «Πυρά» κατά της 6ης ΥΠΕ για την περαιτέρω...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: «Πυρά» κατά της 6ης ΥΠΕ για την περαιτέρω αποδυνάμωση του Νοσοκομείου

*Δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Την έντονη, μα δικαιολογημένη, αντίδραση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου προκάλεσε το γεγονός της μετακίνησης άλλων πέντε νοσηλευτριών, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην ήδη βεβαρυμμένη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας. Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου τονίζει χαρακτηριστικά: «Μάλλον ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ εφαρμόζει δική του πολιτική στο νοσοκομείο Πύργου. Αν και η κα. Γκαγκα κατά την επίσκεψη της στον Νομό υποστήριξε ότι το νοσοκομείο Πύργου θα πρέπει να ενισχυθεί και να λειτουργήσει ως νοσοκομείο Πυλώνας του Νομού, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ συνεχίζει κάθε φορά μας εκπλήσσει δυσάρεστα  με τις αποφάσεις του και αντί να ενισχύει το νοσοκομείο Πύργου προσπαθεί να υποδομήσει ότι έχει απομείνει. Μετά την μετακίνηση των 18 υπαλλήλων τον προηγούμενο μήνα και ενώ με έγγραφο της η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου έχει ζητήσει την ενδυνάμωση της με 25 νοσηλευτές ΤΕ και 10 τραυματιοφορείς όχι μόνο δεν την ενίσχυσε ως όφειλε αλλά προέβη σε ακόμα πιο εχθρικές ενέργειες κατά του νοσοκομείου Πύργου, και σε περαιτέρω αποδυνάμωση διακόπτοντας τις μετακινήσεις άλλων 5 νοσηλευτών που είχαν μετακινηθεί για να λειτουργήσει η κλινική COVID. Μετά από την ενέργεια του αυτή θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν έχει σκοπό να αναστείλει την λειτουργία της κλινικής covid, γιατί με το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί η νοσηλευτική υπηρεσία να στηρίξει την λειτουργία της (έχει κατατεθεί σχετικό έγγραφο).

Επιπλέον ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου θα εντείνει τις επαφές του με τους φορείς της πόλης για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τις απαράδεκτες και χωρίς ουσία ενέργειες κατά του Νοσοκομείου Πύργου από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ .

Αιτούμαστε την άμεση στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό όπως έχει ζητηθεί από την Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου,  την επιστροφή των υπαλλήλων που ο  διοικητής 6ης ΥΠΕ κος Καρβέλης  με αποφάσεις του έχει μετακινήσει από το νοσοκομείο του Πύργου προς την 6η ΥΠΕ και προς τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Τέλος ο Σύλλογος θέλει να καταγγείλει δημόσια την συμπεριφορά του διοικητή της 6ης ΥΠΕ απέναντι στον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου που εδώ κ δύο μήνες έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του και δεν τους έχει ορίσει ακόμα ένα ραντεβού, ενώ  για τα μέλη άλλων συλλόγων του Νομού οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ