Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠύργος:«Δύο ανήλικα κοριτσάκια έσωσαν το κουτάβι που αργοπέθαινε από σαρκοπτική ψώρα»

Πύργος:«Δύο ανήλικα κοριτσάκια έσωσαν το κουτάβι που αργοπέθαινε από σαρκοπτική ψώρα»

Φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων «Νοιάζομαι»

Πριν λίγες μέρες ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων “Νοιάζομαι” έλαβε μήνυμα από μια οικογένεια που παραθέριζε στην Ηλεία για ένα σκυλί με ψώρα που κυκλοφορούσε σε ένα χωριό έξω από τον Πύργο. Ο σκυλάκος φάντασμα ήταν σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον τρεις μήνες. Δεν πλησίαζε άνθρωπο και κυκλοφορούσε αθόρυβα γύρω από τις ταβέρνες και τα καφενεία του χωριού προσπαθώντας να βρει λίγη τροφή. Κανείς δεν του έδινε σημασία, κανείς δεν προσπάθησε να το βοηθήσει. Κανείς, εκτός από τα δύο ανήλικα κοριτσάκια της οικογένειας, που τον είδαν, τον τάισαν και ζήτησαν από τους γονείς τους να το βοηθήσουν. Το σκυλί ήταν πολύ φοβικό και δεν πλησίαζε ανθρώπους. Παρόλο που τα περιστατικά είναι αμέτρητα, παρόλο που πλέον δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας, αυτόν τον μικρούλη δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε έτσι. Πήγαμε το επόμενο βράδυ στο χωριό που κυκλοφορούσε. Μαζί μας ήρθε και η οικογένεια που τον είχε εντοπίσει και αν και ήταν το τελευταίο τους βράδυ στην Ηλεία, αντί να βγουν βόλτα, προτίμησαν να έρθουν και να βοηθήσουν να πιαστεί στο σκυλί.

Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και το σκυλί, που λιμοκτονούσε, πιάστηκε με ειδική παγίδα.

Την επόμενη μέρα το μεταφέραμε στον κτηνίατρο.

Το σκυλί είναι το πολύ 8 μηνών. Ένα κουτάβι που δεν έχει αλλάξει ακόμη όλα του τα δόντια. Ένα μωρό μου έλιωνε από την σαρκοπτική ψώρα και την πείνα. Ένα μωρό σκυλάκι που κυκλοφορούσε σαν φάντασμα και κανένας δεν του έδινε σημασία . Εκτός από τα δύο μικρά κορίτσια… Υπήρχαν στιγμές που πάνω στο κτηνιατρικό τραπέζι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο. Από την αδυναμία.

Αυτό το υπέροχο αγοράκι ονομάστηκε Amos από μια υπέροχη κυρία που είναι πάντα δίπλα μας και στήριγμά μας.  Και την ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε ο Amos να γίνει ξανά σκύλος. Θα χρειαστούμε όμως την βοήθειά σας για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα. Ακόμα και 1€ για εμάς είναι πολύτιμο.

Αν κάποιος θέλει να ενισχύσει οικονομικά μπορεί χρησιμοποιώντας τον παρακάτω λογαριασμό.

Αριθμός Λογαρισμού Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR

ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962

Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι.

Αιτιολογία AMOS

Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερα νέα για την πορεία του Άμος. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και στην σελίδα μας στο facebook  https://www.facebook.com/profile.php?id=100024815347723

Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστένων Νοιάζομαι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ