Άνοιξε και πάλι τα «φτερά» του το Αεροδρόμιο Επιταλίου

Εντός του Σεπτεμβρίου η επίσημη τελετή εγκαινίων της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου

*Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, η προσγείωση του Αεροσκάφους Cessna 172, από τους Θ. Γιαννακούλια και Γ. Ζαχαρόπουλο

   Με την προσγείωση του μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna 172, από την Αερολέσχη Πύργου, στις 12:30 το μεσημέρι, επαναλειτουργεί και επίσημα το Αεροδρόμιο Επιταλίου. Ένα «όνειρο» πολλών χρόνων έγινε πραγματικότητα χάρη στην επιμονή του προέδρου της αερολέσχης Πύργου Θοδωρή Γιαννακούλια. Στον χώρο του αεροδρομίου Επιταλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσέγγιση, βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επίτευξη ενός σημαντικού και ταυτόχρονα δύσκολου στόχου της Περιφερειακής Αρχής, καθώς διανοίγονται νέες και σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.  

   Η πρώτη προσγείωση έγινε στις 12:30 το μεσημέρι, με χειριστή τον γεν. γραμματέα Γιώργο Ζαχαρόπουλο και εκπαιδευτή τον πρόεδρο της Αερολέσχης Θοδωρή Γιαννακούλια, οι οποίοι συγκινημένοι, ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Αρχή και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Επιταλίου, ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών.

«Σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές»

Ο κ.Γιαννόπουλος, ασχολήθηκε προσωπικά και επισταμένα με το θέμα της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Επιταλίου, καθώς με τακτικές επισκέψεις και επαφές, τόσο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσο και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρέδωσε τον φάκελο του Αεροδρομίου «χέρι με χέρι», ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.    «…Σήμερα έχουμε την επίσημη επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Επιταλίου. Είναι γνωστό ότι θα λειτουργήσει ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών και όχι ως Πολιτικό Αεροδρόμιο για τη διενέργεια τακτικών πτήσεων. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνει τη σημασία του γεγονότος της επαναλειτουργίας του, μετά από τόσα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται πράγματα στην περιοχή μας, τα οποία μπορούν να την καταστήσουν πόλο έλξης για επενδυτικές προτάσεις και σχέδια» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, «…ήδη Αερολέσχες άλλων περιοχών και Σχολές εκπαίδευσης πιλότων μικρών αεροσκαφών, παρακολουθώντας αυτή την προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον χρήσης του Αεροδρομίου για τις δράσεις τους. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει τη σημασία που έχει η σημερινή ημέρα για την Ηλεία», σχολίασε ο Β. Γιαννόπουλος, σημειώνοντας επίσης ότι «Ως Περιφερειακή Αρχή δε σταματάμε εδώ. Έχει γίνει το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα και ήδη επεξεργαζόμαστε προτάσεις για τη γενικότερη ανάπτυξη και ενδυνάμωση του χαρακτήρα και ρόλου του Αεροδομίου Επιταλίου».

  Ο Αντιπεριφερειάρχης, δεν έκρυψε τη χαρά και ικανοποίησή του, καθώς όπως είπε «…ένας υψηλός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο μας, αφού πέρασε από «χίλια-μύρια κύματα» ,υλοποιείται. Χρειάστηκε να περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να διευθετηθούν δύσκολα γραφειοκρατικά ζητήματα, αλλά τελικά όλα έγιναν όπως έπρεπε και καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα σ’ αυτή την ευχάριστη στιγμή».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, τα τελευταία δυο χρόνια οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κατάφεραν να διευθετήσουν μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα και να υπερκεράσουν δυσκολίες και εμπόδια, να προχωρήσουν σε σημαντικές τεχνικές εργασίες στις εγκαταστάσεις και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων λειτουργίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος βρέθηκε στο Επιτάλιο που πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη προσγείωση του Αεροσκάφους Cessna 172, από τους Θ. Γιαννακούλια και Γ. Ζαχαρόπουλο

Με ιδιαίτερη συγκίνηση

Τόσο ο πρόεδρος της Αερολέσχης Θεόδωρος Γιαννακούλιας όσο και ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Ζαχαρόπουλος, εμφανώς συγκινημένοι μετά την προσγείωσή τους, ευχαρίστησαν όσους εργάστηκαν για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Επιταλίου. Παρών ήταν και το μέλος του Δ.Σ Γιάννης Καραγιάννης και μέλη της Αερολέσχης.

 Ο κ. Γιαννακούλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κ.κ Φαρμάκη και Γιαννόπουλο, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια «έτρεξαν», όπως είπε, τις διαδικασίες βήμα – βήμα για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα, ενώ δεν ξέχασε και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ.Γεωργιόπουλο, επί των ημερών του οποίου, το 2017 – όπως είπε – ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στον χώρο. «Είναι μοναδική η στιγμή που ενεργοποιείται και πάλι το αεροδρόμιο του Επιταλίου και προσγειώνεται ένα αεροσκάφος από εμάς τους δύο, καθώς όταν έκλεισε το 2010 ήμασταν εμείς -διοικητής και υποδιοικητής- στο αεροδρόμιο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξεκινάει το αεροδρόμιο και άνοιξε τα φτερά του και βρίσκει η αερολέσχη το δικό της αεροδρόμιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για τη λειτουργία του αεροδρομίου»…  «Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε μία περιοχή που απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα σε ευθεία από την Αρχαία Ολυμπία και ήταν κλειστό όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε σε θέση λοιπόν να το λειτουργήσουμε και το λειτουργήσαμε και θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να προσελκύσουμε σ’ αυτό αεροπορικό τουρισμό, να προσεγγίσουμε ιδιωτικά αεροπλάνα μικρά  και να δώσουν πνοή σιγά-σιγά στον τόπο. Από κει και μετά, υπάρχουν προοπτικές για σχολές και ήδη έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις προκειμένου να έρθουν και εδώ να πετούν καθώς η περιοχή μας είναι εξαιρετική και από πλευράς περιβάλλοντος και από πλευράς χώρο. Από ότι γνωρίζουμε και από τον Αντιπεριφερειάρχη και από τον κο. Φαρμάκη, αναμένουμε την επέκταση του αεροδρομίου, ενώ σε λίγο θα τοποθετηθεί και ο μετεωρολογικός σταθμός και θα είναι μία βάση καλή για το ξεκίνημα αυτού του μικρού αεροδρομίου που έχουμε στην περιοχή μας και το είχαμε αναξιοποίητο από το 1996 που έκλεισε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος τόνισε: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση για μας καθώς έχουμε δώσει όλη μας την ψυχή για την λειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου που θα δώσει τεράστιες δυνατότητες στην περιοχή μας και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κάθε Ηλείος πολίτης. Εδώ θα έρχονται αεροπλάνα και θα αυξάνεται η κίνηση. Το αεροδρόμιο είναι πλούτος στην περιοχή, είναι ένα διαμάντι για την περιοχή, που δυστυχώς τόσα χρόνια δεν είχε αξιοποιηθεί, τώρα όμως ήρθε ο καιρός και οι συγκυρίες και είναι ανοιχτό».   

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ