Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑύριο στην Ηλεία η Αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Αύριο στην Ηλεία η Αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Κάθοδος με «καρατομημένο» Διοικητή και προκήρυξη δίχως κίνητρα

Μέσα σε ιδιαίτερα βαρύ και τεταμένο κλίμα για την δημόσια υγεία στον Νομό μας, έρχεται αύριο στην Ηλεία η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Η κα Γκάγκα θα επισκεφθεί, συνοδευόμενη από την Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, αρχικά το Νοσοκομείο Πύργου, στις 11:30 το πρωί και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Η επίσκεψη της κας Γκάγκα έρχεται μετά την «καθαίρεση» του Χρήστου Χριστόπουλου από την θέση του ως Διοικητής του Γ/ Ηλείας, αλλά και μετά την προκήρυξη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη από το Υπουργείο Υγείας για την πλήρωση 9 θέσεων ιατρών στη Ν.Μ. Πύργου, 2 θέσεων ιατρών στη Ν.Μ. Αμαλιάδας και άλλων 2 θέσεων ιατρών στη Ν.Μ. Κρεστένων. Η προκήρυξη ωστόσο δεν θέτει κίνητρα, ενώ σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Πύργου δεν προβλέπεται ειδικότητα αναισθησιολόγου, παρά το γεγονός πως έχουν απομείνει μόλις τρεις οι οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη προκειμένου να πραγματοποιούνται τόσο οι εφημερίες, όσο και τα τακτικά χειρουργεία.

Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ. Πύργου: «Θέλουμε έργα και όχι πυροτεχνήματα»

Ενόψει της καθόδου της Μίνας Γκάγκα, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:  «Η επόμενη μέρα της αλλαγής σκυτάλης στην διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και η επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα. Και αυτό γιατί συνεχίζουν να βγάζουν προκηρύξεις δίχως κίνητρα όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει και δυστυχώς φοβάμαι ότι οι διαγωνισμοί θα συνεχίσουν να βγαίνουν άγονοι και εμείς θα αναλωνόμαστε σε δελτία τύπου για μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτών και σε αναστολές νοσηλευτικών δομών και κλινικών.

Ευελπιστούμε επίσης σε διαγωνισμούς νοσηλευτικού προσωπικού καθώς η νοσηλευτική μονάδα Πύργου υπολείπεται κατά 1/3 της στελέχωσης. Άμεσα θα πρέπει να δουν και το θέμα των επικουρικών καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παθολογική του το μισό νοσηλευτικό προσωπικό αποτελείται από Επικουρικούς.

Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή( συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό δεν πρέπει να σταθούμε στα λόγια αλλά στα έργα. Θέλουμε έργα και όχι πυροτεχνήματα.

Διεκδικούμε την άμεση στελέχωση δύο παθολογικών κλινικών σε επίπεδο νομού καθώς μια δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού του Νομού. Ήδη την καλοκαιρινή περίοδο έχει πληρότητα 125% και υπάρχει διασπορά του κορονοϊού και σε άλλες κλινικές.

Το νοσοκομείο επίσης δεν διαθέτει Πνευμονολόγο, βασική ειδικότητα για την σωστή λειτουργία της παθολογικής κλινικής ενώ επίσης υπάρχει μόλις ένας Νευρολόγος.

Σε ακόμα πιο τραγική θέση είναι η Ουρολογική κλινική που προσπαθεί με το ζόρι στέκεται όρθια και αυτό χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες των δύο εναπομεινάντων ιατρών που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν αδιάκοπα ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας παρότι για πολλές ειδικότητες τα εξωτερικά ιατρεία είχαν αναστείλει την λειτουργία τους.

Διεκδικούμε ακόμα, άμεση πλήρωση των κενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς είναι η μόνη δημόσια δομή στο νομό και με την πρόσφατη μετακίνηση του νοσηλευτικού προσωπικού αναγκάστηκε σε μείωση του όγκου των ασθενών.

Τέλος, διεκδικούμε άμεση πρόσληψη ενός τουλάχιστον Ψυχιάτρου καθώς οι ανάγκες λειτουργίας της κλινικής, των εξωτερικών ασθενών στα τακτικά ιατρεία, των Εισαγγελικών παραγγελιών και του Ξενώνα Ψυχαργώς με μόνο τρεις ιατρούς κρίνετε επισφαλής.

Ο πρόεδρος

Γιάννης Γεωργίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ