Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΞεκάθαρο μήνυμα από το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το Περιβάλλον θα σωθεί...

Ξεκάθαρο μήνυμα από το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το Περιβάλλον θα σωθεί από την Παιδεία και τον Πολιτισμό

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης δημιουργεί Φροντιστήριο Βιωσιμότητας σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

 «Ο Πολιτισμός και η Παιδεία θα σώσουν το Περιβάλλον, μέσα από την ευαισθητοποίηση όλων μας και πρώτα από όλα των παιδιών». Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που πέρασε η ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Γυμνάσιο Λεχαινών, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με την συνεργασία του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων, του ΟΦΥΠΕΚΑ, του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Πύργου, του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Νέαπολης Συκεών, του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης και του Δικτύου Σχολείων Ποταμός Αλφειός.

Η βραδιά ξεκίνησε με την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πολιτισμός και Περιβάλλον μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου» από την iris photography team. Την παρουσίαση της έκθεσης έκανε ο φωτογράφος Σπύρος Βίτσος.

Ακολούθως η Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων Λεχαινών και η Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ» χάρισαν στο πολυπληθές κοινό ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, ενώ ο Σύλλογος Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία» παρουσίασε μοναδικές στιγμές από την χορευτική μας παράδοση.

Τιμώμενο πρόσωπο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων. Ο Επίσκοπος τόνισε στον χαιρετισμό την σημασία που η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο περιβάλλον και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μαθητές και πραγματοποιούνται από το Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και τελούν υπό την αιγίδα του Πατριάρχη και από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Γ. Λέντζας: «Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα πρωταγωνιστεί»

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ανακοίνωσε πως πλέον ο Δήμος δημιουργεί το δικό του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας, που θα είναι πρωτοπόρο σε όλη την Ηλεία και θα συνεργαστεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λέντζας, στην αντιφώνησή του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Από την ανάληψη των καθηκόντων μου είχα υποσχεθεί ότι ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα πρωταγωνιστεί. Για αυτό και με χαρά ιδιαίτερη, μέσω του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας που δημιουργείται στον Δήμο μας, θα συγκαλέσω άμεσα σύσκεψη με τους αρμοδίους ώστε να συμμετάσχουμε στα εκπαιδευτικά προγράμματα με κύριο άξονα την λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, το Κουνουπέλι, το Κάστρο Χλεμούτσι και τον Κυλλήνιο Κόλπο».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, οι Βουλευτές Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Διονύσης Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, Κλιάρη Ιωάννα, η υπεύθυνη του Φροντιστήριο μου Βιωσιμότητας του Δήμου Νέαπολης Συκεών, Μιχελάκη Δέσποινα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πύργου και υπεύθυνος του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Πύργου, Πλεμμένος Ιωάννης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π Ε Ηλείας, Ηλιόπουλου Ευγενία, η εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Τιρικανίδου Άννα, η εκπρόσωπος  του Ομίλου Φίλων της Φύσης Θεσσαλονίκης, Φαρμάκη Μέρκα, και ο υπεύθυνος του Δικτύου Σχολείων Αλφειού, Σοφιανόπουλος Αλέξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ