Home Ηλεία Δωρεά του αείμνηστου Σπύρου Μπεράτη: Η ιστορία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας σε...

Δωρεά του αείμνηστου Σπύρου Μπεράτη: Η ιστορία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας σε έγγραφα

0

Ανεκτίμητης αξίας αρχειακό υλικό του αείμνηστου Σπύρου Μπεράτη παρέδωσε ο σύζυγός του Τζένη προς το Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα, η κα Τζένη Μπεράτη, παρέδωσε κατόπιν επιθυμίας του αείμνηστο συζύγου της όλη την ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού Αμαλιάδας σε έγγραφα από το 1952 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για έγγραφα στα οποία αναφέρονται όλοι οι μεγάλοι αγώνες που έχουν γίνει για να υπάρχει σήμερα αυτός ο ιστορικός σταθμός.

Όπως εξήγησε η κα Τζένη Μπεράτη, παραδόθηκαν:  «42 φάκελοι που περιέχουν τα πρώτα συμβόλαια, το σύμφωνο της Γενεύης σχετικά με την νομιμότητα του ραδιοφωνικού σταθμού στα FM, έγγραφα από την ΕΡΤ και το Υπουργείο Συγκοινωνιών σχετικά και πάλι με την νομιμότητα του ραδιοφωνικού σταθμού στα FM, ευεργέτες, δωρητές, έπαινοι, επιστολές, συμβόλαια, εκδηλώσεις ισολογισμοί κ.α. Επίσης, όλα τα έγγραφα του Ομίλου Φίλων Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, αλληλογραφίες με την ΕΡΤ, διοικητικά συμβούλια, το πρώτο κτίριο του σταθμού, η τελική μακέτα, οι αγώνες που δόθηκαν για να γίνει το κτίριο. Τοπογραφικά διαγράμματα και χάρτες και φωτογραφίες κεραιών. Γράμματα ακροατών από όλα τα μέρη του κόσμου».

Επίσης, όπως ανέφερε η κα Μπεράτη: «Η δωρεά Σπύρου Μπεράτη γι’ αυτό το Μουσείο Ραδιοφωνίας, πιστεύω πως δεν θα είναι η τελευταία, γιατί επιθυμία του ήταν η συλλογή του με παλιές φωτογραφίες που αφορούν την πόλη μας και όχι μόνο, να δοθούν στον Δήμο, όταν βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα».

Τα έγγραφα παραδόθηκαν, «με την επιθυμία να διαφυλαχθούν όπως και ο ίδιος τα φρόντιζε από ανθρώπους που εμπιστευόταν και είχε επιλέξει εν ζωή. Αυτοί είναι: Παπαδάκη Ιωάννα, Θεόδωρος Βουκελάτος, Δημήτρης Παναγιωτάρας και ο Βασίλης Καψής. Την θέση του φυσικά αναλαμβάνω εγώ σαν μέλος και μέτοχος του ραδιοφωνικού σταθμού που θα δίνω το παρών σε ότι μου χρειαστεί. Φυσικά πρόσβαση στο αρχείο αυτό θα έχει ο εκάστοτε Δήμαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ραδιοφωνικού Σταθμού».

Στην σεμνή τελετή παράδοσης του αρχείου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας Ανδρέας Παπαδάκος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, η Γ.Γ. του Δήμου Ήλιδας Νίκη Κοκκαλιάρη, κ.α.

Exit mobile version