Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βαρθολομιού: «Ένα αίτημα της κοινωνίας και Ένας δικός...

Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βαρθολομιού: «Ένα αίτημα της κοινωνίας και Ένας δικός μας αγώνας ετών, παίρνει σάρκα και οστά…»

Με την σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού , το μόνο που μπορώ να αισθάνομαι είναι τεράστια δικαίωση και ικανοποίηση. Και όλα αυτά γιατί υπήρξαμε η Δημοτική αρχή που έκανε τα πάντα για να ωριμάσουμε το έργο και να εξασφαλίσουμε την μελέτη ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Παρά τις ΄΄προσεκτικές δηλώσεις΄΄ του κ. Περιφερειάρχη , σε αντίθεση με  το ΄΄πολιτικό παραλήρημα΄΄ και τις ΄΄πολιτικά τοξικές και ψευδείς δηλώσεις΄΄ του σημερινού Δημάρχου , θα θυμίσω ελάχιστα γεγονότα έτσι ώστε να καταλάβουν  οι πάντες τον αγώνα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής για την επίτευξη αυτού του σημαντικού έργου :

  1. Την υπ’ αρ. πρωτ. 76/4862/13-02-2015 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικού Προελέγχου του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου(Γυμνασίου- Λυκείου) από την Δ/νση ΠΕ.ΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου.
  2. Την υπ΄αρ. πρωτ.οικ. 27541/19-6-2015 Έγκριση Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου στα πλαίσια του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας .
  3. Την υπ’ αρ.1/2016 Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Π.Ε. Ηλείας του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου.
  4. Το Π.Δ. (ΦΕΚ100/11-05-2017/ τεύχος Α.Α.Π) – Έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για την ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου – το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα Τοπ. Ρυμοτ. στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
  5. Την από 17-4-2018 (αρ. πρωτ. 41781) Απόφαση χρηματοδότησης της Μελέτης στο ΠΔΕ του 2018 με ποσό 348.084,37€.
  6. Την από 26-10-2018 Ηλεκτρονικό διαγωνισμό της Μελέτης.
  7. Την από 27-2-2019 (αρ. πρωτ. 1986) Σύμβαση εκπόνησης της μελέτης.

Τα παραπάνω και πολλά άλλα ακόμα που κατά καιρούς έχω γράψει και αναφέρει , καταμαρτυρούν με το παραπάνω, την προσπάθεια και την δουλειά ετών που χρειάζονται τα μεγάλα έργα για να ευοδωθούν. Το μοναδικό που έκανε η σημερινή ΄΄πολιτικά θλιβερή΄΄ Δημοτική αρχή , πέρα από την ΄΄πολιτική παραμύθα΄΄ και την ΄΄πολιτική παπάτζα΄΄ που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς  και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί για να οικειοποιείται τον αγώνα και κόπο άλλων για δικό της , ήταν να καταθέσει την  αίτηση υποβολής χρηματοδότησης.

Οφείλω επίσης να σημειώσω πως υπεγράφη η χρηματοδότηση από τον  σημερινό Περιφερειάρχη , που στις ΄΄προσεκτικές δηλώσεις του΄΄ μίλησε για κόπο ετών και πολλών ανθρώπων , που προφανώς για λόγους ΄΄ισορροπιών΄΄ ξέχασε το όνομά τους. Παρότι όταν υπάρχει ώριμη μελέτη και ΄΄μοναδικότητα΄΄ του σχολείου στο Νομό, η υπογραφή είναι κάτι παραπάνω από ΄΄υποχρεωτική΄΄ , η πολιτική ηθική επιβάλει να τον ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου και να του το αναγνωρίσω ως μία ΄΄εξαιρετική ενέργεια΄΄.

Για όσους λοιπόν ξέρουν από έργα , είναι εύκολο να γίνει κατανοητό ποιοι αγωνίστηκαν , ποιοι μόχθησαν και ποιοι διασφάλισαν την υλοποίηση του έργου αυτού.

Σημειώνω κλείνοντας, ότι είναι τόσο ΄΄πολιτικά ανίκανη΄΄ η σημερινή δημοτική αρχή,  που εκτός του ότι δεν έκανε τίποτα για τον συγκεκριμένο έργο , απεμπόλησε και το δικαίωμα της δημοπράτησης και υλοποίησής του, στοιχεία που θα πρόσθεταν ΄΄ know-how΄΄ στο Δήμο μας.

Αλέξης Αθ. Καστρινός

πρ. Δήμαρχος Πηνειού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ