Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Πύργου: 21ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ελαιώνα

Δήμος Πύργου: 21ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ελαιώνα

Μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ελαιώνα που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ελαιώνα, με τη συνδρομή του Δήμου Πύργου, επιστρέφει το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Με τίτλο «Στον κύκλο ξανασμίγουμε, καλώς ν’ ανταμωθούμε…!» ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός σύλλογος Ελαιώνα δίνει «ραντεβού» με την παράδοση στην κεντρική πλατεία του χωριού, και φιλοξενεί τα χορευτικά συγκροτήματα της Στέγης πολιτισμού παράδοσης και λαογραφίας «Φιλότεχνες» Κομοτηνής, της Χορολογικής Εταιρείας Πάτρας, του «Φάρου» Ποντίων Πάτρας, του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού συλλόγου Λεύκας Πατρών «ο Άγιος Νικόλαος», του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού συλλόγου Ελαιώνα και  του Ομίλου παραδοσιακών χορών «Ηλείων χοροδρώμενα». Επιπλέον, στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Θεατρικό δρώμενο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μια ημέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.30, στην κεντρική πλατεία του Ελαιώνα, η θεατρική ομάδα «Ήθος ποιεί» του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού συλλόγου Λεύκας Πατρών, θα παρουσιάσει το γνωστό θεατρικό έργο «Τα κίτρινα γάντια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ