Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Πηνειού: Τιμή και δόξα στους Έλληνες Αγωνιστές της Κύπρου

Δήμος Πηνειού: Τιμή και δόξα στους Έλληνες Αγωνιστές της Κύπρου

Ο Δήμος Πηνειού τίμησε και φέτος τους πεσόντες και αγνοούμενους της εθνοκτόνου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στο πλαίσιο της 48ης επετείου μνήμης.

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαστούνης, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή ήρωες, όλοι με καταγωγή από τον Δήμο Πηνειού.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο  Βαρθολομιό,  στην Πλατεία της Παναγίας και το  Τραγανό στην Πλατεία της εισόδου με την παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής (Γ. Κολοκατίνης, Ν. Γεωργόπουλος και Ψ. Καραμπίνης) και των προέδρων των Κοινοτήτων.

Στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας στη Γαστούνη, στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων Αντισυνταγματάρχης κ. Χεριστανίδης Γεώργιος, η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου και εκπρόσωποι των  Αγωνιστών στην Κύπρο.

Στη σύντομη ομιλία του ο ιστορικός κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στα μηνύματα που εκπέμπονται  από την ιστορική επέτειο.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού, παρέστησαν μεταξύ άλλων:  ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπύρος Βασιλείου,  ο πρώην δήμαρχος κ. Παν. Πεπελάσης, ο αντιδήμαρχος  κ. Νίκος Μαφρέδας, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Γεώργιος Χεριστανίδης, ο διοικητής της ΠΥ Λεχαινών κ. Θ. Λεβέντης, ο εκπρόσωπος των Ελλήνων αγωνιστών  στην Κύπρο κ. Χρόνης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος των Αγνοουμένων κ. Αν. Λούρμπας,  ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κ. Δ. Γεωργόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου,  ο καθηγητής κ. Ν. Ζαχαριάδης, ο κ. Αρβανίτης Ελισσαίος αξιωματικός ε.α.  της ΕΛ.ΑΣ, ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ