Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Πύργου: Νέα εποχή για την εικόνα της Σπιάτζας

Δήμος Πύργου: Νέα εποχή για την εικόνα της Σπιάτζας

Ριζική είναι η αλλαγή της εικόνας στη Σπιάτζα. Εκεί που κάποτε υπήρχαν βουνά σκουπιδιών και ογκωδών απορριμμάτων, τη θέση τους έχουν πάρει η καθαριότητα καθώς και σειρά δέντρων που φυτεύτηκαν πρόσφατα.

Ο Δήμος Πύργου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε πλήρη συνεργασία μεταξύ τους, υλοποιούν με αμείωτο ρυθμό τον προγραμματισμό, όπως είχε σχεδιαστεί από τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, προβάλλοντας τη νέα εικόνα της παραλιακής περιοχής της πόλης.

Μετά τους εντατικούς και ολοκληρωτικούς καθαρισμούς στην είσοδο της Σπιάτζας, σειρά είχαν οι δεντροφυτεύσεις. Πικροδάφνες και πλατάνια φυτεύτηκαν από την Υπηρεσία Πρασίνου(ενώ ξεκίνησε και πότισμα με τη συνεισφορά και της Πολιτικής Προστασίας), που όχι μόνο άλλαξαν την εικόνα αλλά δημιουργούν κι έναν φυσικό «φράχτη» ώστε να αποτραπεί η νέα εναπόθεση απορριμμάτων.

Είναι άλλωστε γεγονός οι καθημερινές παρεμβάσεις των Δημοτικών Υπηρεσιών για καθαρισμούς και συντηρήσεις.

Πολλές φορές δε, ακόμα κι υπό δύσκολες ή και αντίξοες συνθήκες, και βέβαια συνυπολογιζομένων και των τόσων πολλών σημείων σε όλη την έκταση του Δήμου, που χρήζουν παρεμβάσεων.

Με το συγκεκριμένο έργο να είναι συνολικά σαφέστατο και συγκεκριμένο.

Οι Υπηρεσίες της Καθαριότητας και του Πρασίνου προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες σχετικές κινήσεις, όπως μεταξύ άλλων, απομάκρυνση φερτών υλικών ογκωδών αντικειμένων, μεγάλων ποσοτήτων κλαδιών και αυθαίρετα τοποθετημένων από ιδιώτες προϊόντων κλαδοτεμαχισμού, κι άλλα παρόμοια.

Με την ευκαιρία, χρειάζεται για μια ακόμα φορά να τονιστεί κι ότι:

– Όποια προσπάθεια πάντως και αν καταβάλει ο Δήμος, δεν θα είναι από μόνη της αρκετή, χωρίς την συμβολή των πολιτών. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που με την έλευση των επισκεπτών και ετεροδημοτών ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα, κι ο Πύργος έχει ουσιαστικά ακόμη μια επιπλέον «πόλη», την παραλιακή ζώνη.

– Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η καθαριότητα του Δήμου και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά που αποκτώνται με τη συνεχή συνεργασία του Δήμου και των δημοτών με προκαθορισμένο και διακριτό πλαίσιο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ