Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΓιάννης Λέντζας: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

Γιάννης Λέντζας: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

Το γάντι για τις ερχόμενες εκλογές πέταξε στην παράταξη του Ναμπίλ Μοράντ ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Με δημοτικούς συμβούλου να έρχονται με… το πάσο τους, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ξεκίνησε την Τετάρτη, με 21 λεπτά καθυστέρηση, δηλαδή στις 19.51, αντί στις 19.30 και με την απουσία της παράταξης Ναμπίλ Μοράντ, πλην του Ανδρέα Μίγκου, αλλά και την απουσία του Οδυσσέα Μαννιά.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων: Μυρσίνης, Λεχαινών, Μέλισσας και Κάτω Παναγιάς. Ξεκινώντας η συνεδρίαση, τον λόγο πήρε ο Βασίλης Τσιρίκος που ρώτησε γιατί δεν λειτουργεί το κατάστημα στο Λιμάνι Κυλλήνης. Στη συνέχεια ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ρώτησε τι σημαίνει η παραίτηση Βούκανου, ζήτησε να ενημερωθεί για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης του προγράμματος του φεστιβάλ και πρότεινε τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων για πολιτιστικές δράσεις. Ο κύκλος των ερωτήσεων προς τον δήμαρχο έκλεισε με τον πρόεδρο της Μυρσίνης Ανδρέα Αποστολόπουλο που ζήτησε ενημέρωση για τον βιολογικό καθαρισμό.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, Γιάννης Βαρβαρέσος, απαντώντας στον κ. Τσιρίκο πώς όταν τελειώσει το ζήτημα νομικά θα βγει η διακήρυξη για την δημοπράτηση του καταστήματος.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, συμπλήρωσε για ρύθμιση οφειλής από προηγούμενη χρήση. «Πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα με τις οφειλές. Τηρούνται απολύτως τα νόμιμα», ανέφερε τονίζοντας ότι «θέλουμε να το λειτουργήσουμε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Κορομηλάς αναφέροντας: «Άλλα τα χρέη και άλλο η ενοικίαση του καταστήματος».

Μια μικρή αντιπαράθεση με τον Γιάννη Λέντζα σημειώθηκε σε αυτό το σημείο, με τον Δήμαρχο να ζητάει από τον κ. Κορομηλά να ανακαλέσει ότι δεν θέλουν να το νοικιάσουν. «Μην αφήνετε σκιές», είπε. «Κινούμαστε με βάση τη νομική οδό. Είναι χρέος μου να προστατεύω το δημοτικό συμβούλιο και ιδιαίτερα τα μέλη της παράταξής μου και τα άτομα που με έχουν εμπιστευτεί».

Απαντώντας ο κ. Λέντζας στον κ. Παναγιωτόπουλο για το φεστιβάλ, ανέφερε ότι με τον Γιώργο Βούκανο δεν υπήρχε σχέση εργασίας. «Παραιτήθηκε χωρίς πρώτα να με έχει ενημερώσει, Μπήκαμε σε αγώνα δρόμου για να καταφέρουμε να κάνουμε φέτος το φεστιβάλ. Θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».

Απαντώντας στον κ. Αποστολόπουλο αναφέρθηκε στη δυσλειτουργία του συνδέσμου Ηρακλής λέγοντας: «Είναι νάνος και όχι γίγαντας. Δυστυχώς δεν λειτουργεί. Φτάσαμε Ιούλιο για να περάσει ο προϋπολογισμός. Από κακούς χειρισμούς ο Ηρακλής έγινε έρμαιο του δήμου Πηνειού. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει διαχωρισμός».

Αναφερόμενος στον Ναμπίλ Μοράντ είπε: «Με λύπη διαπιστώνω την απουσία της παράταξης του κ. Μοράντ πλην του κ. Μίγκου. 5 χρόνια και δεν έκανε ποτέ λογοδοσία και εγκαλεί εμάς που κάναμε. Προφανώς θέλει να κρυφτεί γι’ αυτό δεν είναι εδώ».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε: «Να μας πει τι μας παρέδωσε. Καμία μελέτη δεν μου παρέδωσε. Είπε ότι υπάρχουν υπάλληλοι που δεν δουλεύουν. Να μας πει ποιοι είναι γιατί έχω στοιχεία για υπαλλήλους άφαντους επί των ημερών του. Ποιο έργο ξεκίνησε; Άλλο ο προγραμματισμός, άλλο η ολοκλήρωση του έργου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «έργα ξεχασμένα από το Θεό», όπως τα χαρακτήρισε. «Εμείς δεν κάναμε μόνο μελέτες αλλά προχωράμε και σε εκτέλεση έργων. Αν πιστεύει ότι τα έχει καλώς καμωμένα, παίρνοντας την 3η θέση στις προηγούμενες εκλογές, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Εγώ θα είμαι πάλι υποψήφιος». Και ολοκλήρωσε τονίζοντας: «Παλεύουμε συνεχώς, με τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μίγκος ανέφερε ότι την περασμένοι 5ετία κάποιοι δούλεψαν αρκετά. «Θα είχατε κάνει κάτι από αυτά τα έργα αν δεν υπήρχαν χρηματοδοτήσεις», είπε φέρνοντας ως παραδείγματα τα σχολεία Μανολάδας, Λεχαινών, το open mall, αναπλάσεις κ.α. «Επιμένετε ότι είχε λήξει η προθεσμία για τον βιολογικό της Βάρδας», είπε επίσης για να του απαντήσει ο Δήμαρχος: «Ζητούσαν προαπαιτούμενα που δεν στείλατε. Το έργο παραλίγο να απενταχθεί». Συνεχίζοντας είπε: «Δεν μηδενίζω. 5 χρόνια πήρατε κάτι χρηματοδοτήσεις, αλλά αυτές από μόνες τους δε λένε τίποτα. Για το open mall δεν υπήρχε καμιά μελέτη. Τα έργα ανήκουν στους πολίτες που δεν τους ενδιαφέρει ποιος τα φτιάχνει, αρκεί να γίνονται».

Δήλωση Ναμπίλ Μοράντ για την απουσία του από τη συνεδρίαση

«Για άλλη μία φορά ο κ. Λέντζας, που δεν έχει την παραμικρή πολιτική παιδεία, αναφέρθηκε σε πρόσωπο που δεν ήταν παρών στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν πολλές φορές και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους που έτυχε να απουσιάζουν. Σε ότι με αφορά προσωπικά, ας μάθει ο κ. Λέντζας ότι η απουσία μου οφειλόταν στο γεγονός της υποχρεωτικής καραντίνας, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά μέτρα, λόγω του ιού του κορονοϊού. Ο κ. Λέντζας, όπως ξεκίνησε την τακτική αυτή από την αρχή της θητείας του, που τα κάνει όλα καλά, τα διορθώνει όλα, αρνείται ότι παρέλαβε την δική μας παρακαταθήκη. Προσπαθεί πάντα να στρογγυλοποιήσει το τετράγωνο επιρρίπτοντας ευθύνες στη προηγούμενη δημοτική αρχή για ότι κάνει ή δεν κάνει. Τρία χρόνια τώρα ο κ. Λέντζας δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτός πρέπει να απολογηθεί για όσα γίνονται ή δεν γίνονται, γιατί οι δημότες δεν θέλουν να ακούνε λόγια παρά να βλέπουν έργα της σημερινής δημοτικής αρχής. Και σε αυτό τον τομέα έχετε αποτύχει κ. Λέντζα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ