Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΓαστούνη: Επτανησιακό γλέντι στην κατάμεστη πλατεία Ελευθερίας

Γαστούνη: Επτανησιακό γλέντι στην κατάμεστη πλατεία Ελευθερίας

Μαρίνος: «Υπέροχο μουσικό ταξίδι στη Ζάκυνθο»

-Μάγεψε το κοινό το πολυμελές επιτελείο καλλιτεχνών του Δημήτρη Κάνδηλα

Ένα μελωδικό ταξίδι στα Επτάνησα με τραγούδια και χορούς από την πλούσια μουσική παράδοση της Ζακύνθου, χάρισε το πολυμελές επιτελείο των εξαίσιων καλλιτεχνών του μοναδικού μαέστρου Δημήτρη Κάνδηλα στο κοινό που είχε κατακλύσει το βράδυ της Δευτέρας (11/7) την πλατεία Ελευθερίας της Γαστούνης.

Την μοναδική και ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με πλούσιο επτανησιακό άρωμα, προσέφερε σε όλους τους Ηλείους και όχι μόνο  για τους Δημότες Πηνειού,  ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχε τίτλο: «Η Ζάκυνθος, αγκαλιάζει από τον Δήμο Πηνειού, την Ηλεία».

 Λίγο μετά τις 10 το βράδυ στην κατάμεστη πλατεία Ελευθερίας-«λαοθάλασσα» την χαρακτήρισε ο κ Δ. Κάνδηλας-  ξεκίνησε ένα μαραθώνιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε, αφήνοντας  το χρυσό του αποτύπωμα στο Δήμο Πηνειού.

Το πολύπτυχο πρόγραμμα της εκδήλωσης-συναυλίας  που  ανέδειξε τη Ζακυνθινή κουλτούρα και παράδοση, ξεκίνησε με χορό  από το ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Υακίνθη». Ακολούθησε συναυλία από την  40μελή  μεικτή χορωδία «Το όνειρο του παιδιού»  με Ζακυνθινές καντάδες.

Η βραδιά συνεχίστηκε και συνάντησε  το ξημέρωμα, με τη λαϊκή ορχήστρα του μαέστρου και τραγουδιστή  Δημήτρη Κάνδηλα  ο οποίος ερμήνευσε  με την μελωδική του φωνή, παλιές και νέες επιτυχίες.

Μαρίνος: «Μοναδική βραδιά»

Ο ιστορικός κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος, που προλόγισε την εκδήλωση, κάλεσε στην εξέδρα τον Δήμαρχο Πηνειού για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος, δήλωσε: «Το πανέμορφο νησί του Ιονίου, το Φιόρο του Λεβάντε, ο ιερός τόπος καταγωγής μου, αγκαλιάζει τον Δήμο Πηνειού και ολόκληρη την Ηλεία, με πολυπληθή ομάδα καλλιτεχνών. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού τον παλιό και καλό φίλο, τον σπουδαίο καλλιτέχνη, επαγγελματία τραγουδιστή Δημήτρη Κάνδηλα ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου και είμαι βέβαιος ότι θα απολαύσουμε αυτή τη μοναδική βραδιά, ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στη Ζάκυνθο και τα Επτάνησα».

Ο κ. Δ. Κάνδηλας ευχαρίστησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια  τον Δήμαρχο, χαρίζοντάς του μια  εικόνα του Αγ. Διονυσίου και δεσμεύτηκε προς την «λαοθάλασσα» όπως ο ίδιος χαρακτήρισε το κοινό, να τους χαρίσει ένα φανταστικό μουσικό ταξίδι. Και ο μαέστρος τήρησε την δέσμευσή του!  

Εορτή Αγίου Παϊσίου

Νωρίτερα τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου στο Καρδιακαύτι επί τη μνήμη του Αγ. Παϊσίου, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη  π. Φιλάρετου Σπανόπουλου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ι.Μ. Ηλείας. Στα ιερά αναλόγια ο πρωτοψάλτης κ. Δ. Κάνδηλας και οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες του. Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Παϊσίου συνοδεία πλήθους πιστών και της Φιλαρμονικής Γαστούνης. Μεταξύ των πιστών, ο βουλευτής ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος (παρέστη και στην εκδήλωση),  ο πρ. βουλευτής κ. Π. Αδρακτάς, ο κ. Λευτέρης Βαρουξής Υπεύθυνος Τύπου Τομέα Αυτοδιοίκησης Ν.Δ, ο υπ. Βουλευτής ΝΔ κ. Νίκος Καλάκος, ο διοικητής της ΠΥ Λεχαινών κ. Θ. Λεβέντης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι ΤΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ