Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Έπεσαν» οι υπογραφές για σημαντικά έργα στην Δ.Ε. Βώλακος

«Έπεσαν» οι υπογραφές για σημαντικά έργα στην Δ.Ε. Βώλακος

Στον χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου

*Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Παραλάβαμε μηδενικό επίπεδο και προχωράμε με έργα»

Ακόμη ένα σημαντικό έργο οδηγείται στην υλοποίησή του, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλομε τον ανάδοχο κατασκευαστή Πέτρο Ασημακόπουλο, που αφορά στο έργο «Αποκατάσταση βατότητας αγροτικών δρόμων στη Δ.Ε. Βώλακος».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 152.000 ευρώ και η χρηματοδότηση αυτού γίνεται μέσω της ΣΑΕ 055. Το έργο αφορά την αποκατάσταση των προβλημάτων από τις ζημιές που προέκυψαν στη βατότητα και την πρόσβαση σε αγροτικές οδούς στη Δ.Ε. Βώλακος και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Αγριδίου, Ανεμοχωρίου, Αλφειούσας και Επιταλίου, από τα πλημμυρικά φαινόμενα του 2019. Η σύμβαση αφορά τρία υποέργα, και συγκεκριμένα:

-στην αποκατάσταση βατότητας του αγροτικού δρόμου που ενώνει την τ.κ. Αγριδίου με την τ.κ. Ανεμοχωρίου.

-στην αποκατάσταση τεχνικού έργου (οχετού) στην τ.κ. Αλφειούσας, και

-στην αποκατάσταση βατότητας αγροτικού δρόμου στην περιοχή «Μερκίνια» της τ.κ. Επιταλίου.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο αναπληρωτής διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άγγελος Τσίκας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα ακολουθούν οι οριστικοποιήσεις καινέων έργων, καιδήλωσε: «Από το μηδενικό επίπεδο μελετών, χρηματοδοτικών πόρων και διαδικασιών που παραλάβαμε, μέσα σε τρία δύσκολα χρόνια και σε πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, προχωρήσαμε σε μελέτες, εξασφαλίσαμε τα χρήματα, αξιοποιήσαμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και προχωράμε σε δημοπρασίες και έργα».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος με ανάλογη δήλωσή του τόνισε: «Είναι η δεύτερη σύμβαση έργου που υπογράφουμε αυτή την εβδομάδα και την επόμενη, θα ανακοινώσουμε νέα έργα που έχουμε οδηγήσει στην τελική ευθεία της διαγωνιστικής διαδικασίας. Θέλω να τονίσω ότι στην Τεχνική Υπηρεσία έχουμε έναν πραγματικό «πόλεμο» με τις προθεσμίες, τα χρονοδιαγράμματα και τις μελέτες που πρέπει να υλοποιούμε και παράλληλα να επιβλέπουμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου είναι λοιπόν σε μια «πολεμική» διαδικασία για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας και να βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ