Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Για έναν μαζικό ανεξάρτητο Εμπορικό Σύλλογο»

«Για έναν μαζικό ανεξάρτητο Εμπορικό Σύλλογο»

Κάλεσμα για στήριξη στις εκλογές από την «Ανεξάρτητη Εμπορική Κίνηση Αμαλιάδας»

Κάλεσμα για στήριξη στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, απεύθυναν σε συνέντευξη Τύπου οι υποψήφιοι με την παράταξη «Ανεξάρτητη Εμπορική Κίνηση Αμαλιάδας», με επικεφαλής των Γιώργο Κράλλη.

Όπως τόνισε ο κ. Κράλλης στην ομιλία του:

«Φίλες και φίλοι συνάδελφοι έμποροι της Αμαλιάδας ο εμπορικός σύλλογος της πόλης μας από την Δευτέρα θα έχει ζωή ξανά, σε κόντρα όσων θέλουν έναν εμπορικό σύλλογο ανενεργό και μικρό.

Αυτή είναι η βασική αιτία που η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ συμμετέχει στις εκλογές του Σαββατοκύριακου (2-3 Ιουλίου) για να δώσουμε ξανά ζωή στον εμπορικό σύλλογο, που ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τον έχουν ανάγκη οι έμποροι της πόλης μας, πραγματικά δίπλα τους αγωνιστικό με πρωτοποριακές ιδέες που να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους εμπόρους.

Έναν σύλλογο μαζικό που θα αποφασίζουν όλοι μαζί οι έμποροι μέσα από τις γενικές συνελεύσεις το πώς πρέπει να δράσουμε για να πάρει ξανά ζωή η πόλη μας .

Οραματιζόμαστε έναν σύλλογο που τα γραφεία του θα είναι στο κέντρο της πόλης ανοιχτά για όλους τους συναδέλφους ώστε να παρέχουμε ως σύλλογος κάθε βοήθεια αλλά και ενημέρωση για τα μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους, να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν νομικών συμβούλων, ενημέρωση προς όλους για διάφορα προγράμματα είτε χρηματοδοτικά είτε σε σχέση με τους εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ, αλλά και πλήρη ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου.

Ο εμπορικός σύλλογος ανήκει σε όλους τους εμπόρους της πόλης και μόνο, που μέσα από διαβούλευση θα μπορεί να αντιλαμβάνεται άμεσα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας.

Ένας εμπορικός σύλλογος που να μπορεί να δημιουργήσει τα γεγονότα εκείνα που θα βοηθήσουν την εμπορική κίνηση της πόλης ,όπως μπορεί να είναι η δημιουργία ενός μεγάλου μόνιμου bazar όπου θα συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις της πόλης.

Επίσης είναι άμεση ανάγκη για δημιουργία γραφείου πληροφοριών στην Κουρούτα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να μαθαίνουν άμεσα για την διαμονή τους, τα πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή, για τις δράσεις του συλλόγου, την ιστορία της πόλης και άλλα πολλά.

Επίσης στο σχέδιο που έχουμε ετοιμάσει για τα επόμενα χρόνια το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο σύλλογος με την δημιουργία δράσεων σε περιόδους που η αγοραστική κίνηση είναι μικρή ,ως πρωτεύον θέλουμε όλη η αγορά της πόλης να έχει κέρδος και συμμετοχή, να μην αποκλείετε καμία περιοχή καμία γειτονιά, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες όπου θα υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για όλες τις επιχειρήσεις είτε με την λευκή νύχτα είτε με διάφορες θεματικές εκδηλώσεις όλη την χρονιά.

Για να έχουμε έναν μαζικό ανεξάρτητο σύλλογο προτείνουμε την εγγραφή όλων των επιχειρήσεων της πόλης που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Ένα από τα πρώτα θέματα που θα πρέπει να ασχοληθεί η νέα διοίκηση του συλλόγου είναι η διοργάνωση του πρώτου αναπτυξιακού συνεδρίου της πόλης μας όπου μέσα από αυτή την διαδικασία θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη και προοπτική για όλους τους εμπόρους.

Σε αυτό το αναπτυξιακό συνέδριο κάποια από τα βασικά θέματα που πρέπει να μπουν είναι ,η εκπόνηση μελέτης για δημιουργία πανελληνίου στεγασμένου εμπορικού εκθεσιακού κέντρου που θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας .

Επίσης στο αναπτυξιακό συνέδριο βάζουμε ως προτεραιότητα την δημιουργία σχεδίου σύνδεσης της κρουαζιέρας με την αρχαία Ήλιδα και την πόλη της Αμαλιάδας.

Μέσα από το αναπτυξιακό συνέδριο θα πρέπει να βρούμε λύσεις για το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης και πως αυτό μπορεί να αναπτυχθεί και να προσελκύσει κόσμο από όλη την χώρα, αλλά και επενδύσεις.

Πρώτα με παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και με την δημιουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής στο λιμάνι Παλουκίου.

Με τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην παγκόσμια οικονομία ενέργειας, η δικιά μας πρόταση είναι η δημιουργία εμπορικού φωτοβολταϊκού πάρκου με την συμμετοχή όλων των εμπόρων της πόλης.

Στις διεκδικήσεις μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν η επαναλειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας, η επαναλειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αμαλιάδας.

Όσο αφορά την καθημερινότητα, η πρόθεση μας είναι η δημιουργία του πρώτου εμπορικού πάρκινγκ της πόλης, η εκπόνηση σχεδίου για καθαρή πόλη σε συνεργασία με τον δήμο και διορθωτικές παρεμβάσεις σε δημοτικά έργα όπου παρουσιάζουν αστοχίες (Ερμού, ποδηλατόδρομοι, κτλπ).

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις εκλογές το Σάββατο 2 Ιουλίου (13:00-20:00)

Και την Κυριακή 3 Ιουλίου (10:00-18:00) στο συνεδριακό κέντρο Αμαλιάδας (Σοχιά)

Για να έχουμε έναν μαζικό ανεξάρτητο εμπορικό σύλλογο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ