Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τι ισχύει για το έργο στην κεντρική πλατεία Πύργου

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τι ισχύει για το έργο στην κεντρική πλατεία Πύργου

Παν. Αντωνακόπουλος: «Η εκτίναξη του κόστους των πρώτων υλών έχει οδηγήσει πανελλαδικά στην απραξία των έργων»

Στα αντικειμενικά προβλήματα, όπως το πολύ αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και των καυσίμων κι η υποχρηματοδότηση και την εμπλοκή που αυτά έχουν φέρει σε μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Όπως περιέγραψε και τόνισε ο δήμαρχος Πύργου: «Η πορεία των μεγάλων έργων στην περιοχή μας έχει την τύχη που έχουν όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα. Υπάρχει καταρχήν ο κοινός παρονομαστής υποχρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ όπως υπάρχει και η παράμετρος της έλλειψης πόρων.

Το έργο στην κεντρική πλατεία βρίσκεται σε μια διαδικασία που έχει προκαλέσει ο ανάδοχος ζητώντας την διάλυση της εργολαβίας. Όλα αυτά δεν αποτελούν είδηση. Είναι γνωστό πως σε όλη την Ελλάδα συμβαίνει δυστυχώς αυτό το φαινόμενο. Ένα γενικευμένο πανελλαδικό φαινόμενο, που δεν μπορούν να το απομονώνουν κάποιοι.

Δείτε και ενδεικτικά δημοσιεύματα, τα οποία και παραθέτω, από διάφορες περιοχές της χώρας, όπου η εικόνα και τα προβλήματα είναι τα ίδια (σ.σ. στο σημείο αυτό έδειξε και πολλά σχετικά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα από περιοχές πολλών άλλων δήμων,όπου κι εκεί έχουν διακοπεί εργασίες και εργολαβίες για τους ίδιουςακριβώς λόγους).

Οι λάτρεις της αποτυχίας και υμνητές της μιζέριας, επαναλαμβάνονται!

Κάποιοι επιτήδειοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα φτάνοντας στα όρια της συκοφαντίας και επενδύουν στην καταστροφή!

Ακόμα και σήμερα μας κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια ένα αντίστοιχο πρόβλημα που υπάρχει για το έργο στη χερσαία ζώνη στο λιμένα Κατακόλου. Ένα έργο που δημοπράτησε και επιβλέπει η ΠΔΕ και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Πύργου. Έχει καταθέσει η εταιρεία εκεί αίτηση για διακοπή εργασιών.

Περισσεύει η άγνοια, η υποκρισία, η εμπάθεια και η στρέβλωση, άρα κι η συκοφαντία! Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών. Είμαστε εδώ και προσπαθούμε για όλα τα έργα. Κρατάμε ζωντανή την εργολαβία στην πλατεία γιατί η βασική αιτία των προβλημάτων είναι η εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών.

Θα γίνει σύντομα και μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πορεία των μεγάλων έργων.

Έχουμε καταφέρει από την πλευρά μας, μέσα από μια άνεση που έχουμε να βλέπουμε τα στελέχη της κυβέρνησης – κι αυτό οφείλεται σε μια διμερή δημοκρατική πρωτοβουλία – ώστε μέσα από αυτή τη συνεργασία η κυβέρνηση να κάνει ότι κάνει για τον τόπο. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό, για τις εντάξεις έργων που θα πάνε σύντομα για δημοπρασία γιατί έχουν μελετητική ωριμότητα, και παράλληλα αποδεικνύεται ότι οι συναντήσεις μας έχουν ουσία και αποτέλεσμα. 

Παλεύουμε σε όλα τα επίπεδα, με όλα τα μέσα που έχουμε και τα ένδικα και τα υπηρεσιακά. Εκτιμώ ότι τα υπάρχοντα προβλήματα, τα κοινά για όλη τη χώρα, θα λυθούν σε μια εθνική διάσταση με απαραίτητες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Κι ενώ όπως όλα δείχνουν οδηγούμαστε σε εκλογές».

Γ. Αργυρόπουλος: “Το αίτημα για διάλυση εργολαβίας και οι λόγοι»

Παρών στη συνέντευξη κι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, που επεσήμανε: «Είναι αναγκαίο να διευκρινίσουμε ότι κάποιοι βγαίνουν και λένε πράγματα που δεν είναι αληθή.

Καταρχήν, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διάλυση της εργολαβίας. Υπάρχει το αίτημα για διάλυση της εργολαβίας από την ανάδοχο εταιρεία, καθώς και μια γνωμοδοτική εισήγηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της ΠΔΕ που θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αν ο Γραμματέας την κάνει αποδεκτή, τότε εμείς έχουμε το έννομο δικαίωμα να προσφύγουμε στο Διοικητικό Εφετείο και να διεκδικήσουμε τη μη διάλυση της εργολαβίας.

Είμαστε λοιπόν σε μια δικαστική αντιπαράθεση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία έχει πληρωθεί για τους λογαριασμούς που έχει καταθέσει. Η όποια καθυστέρηση πληρωμών οφείλεται ότι υπήρχε παύση στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ όπως σε όλη την Ελλάδα. Ο πραγματικός λόγος που ζητά τη διάλυση, αλλά δεν το αναφέρει και μας έχει δηλώσει ως τώρα προφορικά, είναι η μεγάλη ανατίμηση στις πρώτες ύλες. Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να μην υπάρξει διάλυση.

Παράλληλα και σε συνεργασία με την ΠΔΕ, την επόμενη βδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, όπου θα τεθούν εκεί όλα τα έως τώρα δεδομένα.

Να αναφερθεί επίσης πως εξετάζουμε και άλλα σενάρια υλοποίησης για το εμβληματικό αυτό έργο.

Παράλληλα, θα αποσταλεί εντολή προς τον εργολάβο να παραλάβει τα μπάζα από τον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να καθαριστεί.

Κάποιοι που μας κατηγορούν σήμερα, προσπαθούσανέντονα στο παρελθόν ώστε αυτό το έργο να το κωλυσιεργήσουν και τελικά να μην γίνει. Σήμερα αυτοί έρχονται και κατηγορούν εμάς…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ