Η δημοσιογραφία των «ΤΑΛΙΜΠΑΝ», η επίθεση κατά της «Πρώτης» και του «protinews» και η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ: Πως οδηγηθήκαμε στον εντοπισμό του 39χρονου Θύμιου Μπουγά

Τα Fake news που δεν ήταν fake και το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Πρώτης» και του «protinews» που επιβεβαιώθηκε μέσα σε μερικά μόλις 24ωρα

Της Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

Μάθαμε και είδαμε πολλά, με αφορμή την υπόθεση εξαφάνισης του 39χρονου Θύμιου Μπουγά από τον Πύργο. Με την υπόθεση ασχολήθηκαν όλα τα ΜΜΕ ακόμα και Πανελλαδική διάσταση έλαβε το θέμα, όχι άδικα, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια έδινε την δική του μάχη προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει.

Εκατοντάδες «έγκυρα» ρεπορτάζ τηλεοπτικών εκπομπών, δελτίων ειδήσεων, site αλλά και εφημερίδων, ήθελαν τον 39χρονο Θύμιο να βρίσκεται στο Πειραιά και στη συνέχεια στα  Χανιά…. Ήθελαν το Θύμιο τρομαγμένο, να ζητιανεύει και να τρέχει να «κρυφτεί» όταν κάποιος τον πλησίαζε.

Όταν η «Πρώτη» και το «protinews.com.gr» αναζήτησαν στο αρχείο τους και βρήκαν μία φωτογραφία του Θύμιου, όπως ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο και όχι όπως ήταν πριν από 11 χρόνια, ξέσπασε πόλεμος…. Ακόμα και ο πρόεδρος του silver alert κος. Κουρούκλης κάλεσε στα γραφεία της εφημερίδας προκειμένου να «απολογηθούμε» καθώς στην φωτογραφία ο Θύμιος φαινόταν ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος… Μα αλήθεια πως περίμενε να είναι ένας άνθρωπος που ζούσε σε εγκαταλειμμένα σπίτια και αναζητούσε πολλές φορές τη τροφή του στα σκουπίδια; Δεχτήκαμε από τη πρώτη στιγμή να συνεργαστούμε με τον κο. Κουρούκλη και την υπηρεσία του silver alert και τους διαβεβαιώσαμε ότι μπορούμε να τους παραχωρήσουμε την συγκεκριμένη φωτογραφία σε καλύτερη ανάλυση, κάτι το οποίο φάνηκε ότι δεν τους ενδιέφερε, αν και η συγκεκριμένη φωτογραφία «έπαιζε» σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, με σβησμένο επιμελώς το λογότυπο του protinews.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, και έχοντας κάνει αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να μάθουμε που βρίσκεται ο 39χρονος Θύμιος, μιλώντας με ανθρώπους από τις γειτονιές που διέμενε, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν δύο μαρτυρίες ανθρώπων που τον είχαν εντοπίσει ξημερώματα επί της οδού Αγ. Σπυρίδωνος. Μιλήσαμε με όσους γνώριζαν και στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τις Αρχές προκειμένου να ενημερωθούμε εάν υπήρχαν καταγεγραμμένες οι μαρτυρίες αυτές. Σαφή απάντηση δεν είχαμε…. Είχαμε όμως το αναμφισβήτητο στοιχείο, ότι όχι ένας, αλλά δύο άνθρωποι, οι οποίοι γνώριζαν φυσιογνωμικά τον Θύμιο, τον είχαν εντοπίσει στην οδό Αγίου Σπυρίδωνα κάτι το οποίο γράψαμε και καταφέραμε να στέψουμε ξανά το βλέμμα των Αρχών, εκεί όπου πραγματικά ζούσε ο Θύμιος κι όχι στον Πειραιά ή στην Κρήτη.

Η υβριστική ανάρτηση του προέδρου του Silver Alert μετά την αποκάλυψη της Πρώτης και του protinews.

Τα fake news που δεν ήταν fake

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουνίου, με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του Silver Alert κος. Κουρούκλης, χωρίς να επικοινωνήσει με την εφημερίδα που είχε αποκλειστικές πληροφορίες, έγραψε μεταξύ άλλων …. «στο κείμενο σου έχεις γράψει παραμύθια της Χαλιμάς τύπου κάποιος είδε, κάτι είδε αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, όταν δεν έχεις ενημερώσει την υπηρεσία Silver Alert σχετικά με τον μάρτυρα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο), μια υπηρεσία την συμμετοχή και τις ενέργειες της οποίας χαρακτηριστικά αποκρύπτεις από το κείμενο του δημοσιεύματος, τότε ναι !!! δηλώνεις δημόσια πόσο ΤΑΛΙΜΠΑΝ της δημοσιογραφίας είσαι, και εναργείς με αυτό τον τρόπο μόνο και μόνο για τα κλίκ και την δημοσιότητα στο κυνήγι της διαφήμισης. Δείχνεις την απανθρωπιά σου, αφού από όσους δουν το δημοσίευμα που έγραψες, το 90% θα μείνουν με την βεβαιότητα ότι ο Ευθύμης βρέθηκε και δεν θα ξανα-ασχοληθούν με την αναζήτηση του. Εικασίες που παραπέμπουν σε βεβαιότητα ότι ο Ευθύμης ποτέ δεν έφυγε από τον Πύργο, εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα άραγε ? ή είναι απλώς κουτσομπολιά ? Εσείς ως δημοσιογράφοι, με ποιο τρόπο διασταυρώνετε την εκάστοτε μαρτυρία που περιέρχεται στα γραφεία σας? Την διασταυρώνετε ή την δημοσιεύετε έτσι αμάσητη μόνο και μόνο για την αποκλειστικότητα? Γιατί αποφεύγετε να ενημερώσετε την υπηρεσία Silver Alert? Η Υπηρεσία Silver Alert είναι σε απόλυτη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.. Καμιά από τις δύο Υπηρεσίες ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΜΠΟΥΓΑ. Το δημοσίευμα είναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ και ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ. Γι αυτό το δημοσίευμα, η Υπηρεσία Silver Alert θα κινήσει ενέργειες προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ελέγχου και δικαιοσύνης».

Η απάντηση της «Πρώτης»

Δυστυχώς κε. Κουρούκλη, όπως περίτρανα αποδείχτηκε, ούτε ΤΑΛΙΜΠΑΝ της δημοσιογραφίας είμαστε, ούτε γράφουμε για να πάρουμε κλικ και διαφήμιση από τους αναγνώστες μας. Αντίθετα διασταυρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες μας και μετά το δικό μας αποκαλυπτικό και αποκλειστικό δημοσίευμα, είχαμε τον εντοπισμό του Θύμιου, ο οποίος ποτέ δεν έφυγε από την περιοχή σύμφωνα με τις δικιές του δηλώσεις, κι ενώ εσείς τον αναζητούσατε στο Πειραιά…. Συνεπώς ούτε ανυπόστατα ήταν όσα γράφτηκαν ούτε παραπλανητικά και ευτυχώς για τον Θύμιο η είδηση που βγάλαμε στην δημοσιότητα επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Περιμένουμε τώρα «η Υπηρεσία Silver Alert θα κινήσει ενέργειες προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ελέγχου και δικαιοσύνης» καθώς εμείς υπηρετούμε αποκλειστικά και μόνο την ΑΛΗΘΕΙΑ…. Όσο για τις σκοπιμότητες, αναζητήστε τες σε εκείνους που με τεράστια ευκολία μπήκαν στην διαδικασία να διαψεύσουν το ρεπορτάζ της «Πρώτης» και του «protinews.com.gr», χωρίς καν να μπουν στο «κόπο» να ρωτήσουν για το τι γνωρίζουμε…! Υπόλογοι είμαστε αποκλειστικά και μόνο σε όλους εκείνους που μας εμπιστεύονται για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση τους.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε…. και όλοι κρινόμαστε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, όσο και αν κάποιοι με εμπάθεια προσπαθούν να μειώσουν το έργο μας!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ