Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας: Ζωντανό σημείο πολιτισμού η Βιβλιοθήκη

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας: Ζωντανό σημείο πολιτισμού η Βιβλιοθήκη

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας το χαρακτηρίζει  η πολυπολιτισμικότητα  και η επικέντρωση στην προοπτική του αειφόρου και ανοιχτού σχολείου. Ωστόσο, παρατηρείται σημαντική έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υποστήριξη του πολυσήμαντου εκπαιδευτικού έργου. Με την αναζήτηση χορηγιών (από τράπεζες, ιδιώτες, τον δήμο), έγινε προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών και συγκεκριμένα την αναμόρφωση της Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου, τον εμπλουτισμό της αλλά και την εξέλιξή της με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και τη χρήση διαδικτύου επιδιώχθηκε η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και παράλληλα η υιοθέτηση των  στάσεων και των αξιών της κατανόησης, της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης.

Με την πραγματοποίηση δύο παζαριών από τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου συγκεντρώθηκαν χρήματα για την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης και τη μετατροπή της σε ένα μέρος ελκυστικό για τους μαθητές. Επιπλέον δημιουργήθηκε ηλεκτρονικός χώρος για να φιλοξενηθούν βιβλία για μικρούς και μεγάλους, ο οποίος συνεχώς εμπλουτίζεται.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στη βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκαν προγράμματα για την προώθηση της συμπερίληψης. Δημιουργήθηκε ένα «διαπολιτισμικό» ηλεκτρονικό ημερολόγιο, εκδόθηκε εφημερίδα για θέματα που απασχολούσαν τους μικρούς μας φίλους, προβλήθηκαν ταινίες, φιλοξενήθηκαν συγγραφείς και καλλιεργήθηκαν αισθήματα φροντίδας απέναντι στα ζώα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ