Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνεργασία δήμου Πύργου με το ΕΚΑΒ: Μάθημα και εμπειρία …ζωής για τα...

Συνεργασία δήμου Πύργου με το ΕΚΑΒ: Μάθημα και εμπειρία …ζωής για τα παιδιά

Διάλεξη και παρουσίαση σε βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών

Ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των μαθητών κι ειδικά αυτής της ηλικίας, μάθημα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο. Οι μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Πύργου, έμαθαν τις πρώτες βοήθειες από το επιστημονικό προσωπικό των Α’ βοηθειών ΕΚΑΒ Πάτρας-παράρτημα Ν. Ηλείας, σε μια ιδιαίτερα επιμορφωτική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με το Τμήμα Παιδείας και το Γραφείο Εθελοντισμού, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Ε.Σ.Υ.

Οι μαθητές, άκουσαν, έμαθαν, καθώς και εκπαιδεύτηκαν με απλό και βιωματικό τρόπο να δίνουν τις πρώτεςβοήθειες σε κρίσιμες καταστάσεις.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος: «Ήταν μια διαδικασία πέραν από πρωτόγνωρη ταυτόχρονα και άκρως εποικοδομητική με την εξοικείωσηστις Πρώτες Βοήθειες. Ηγνώση αυτών των δεξιοτήτων αυξάνει την αυτοεκτίμηση των μαθητών, τοαίσθημα προσωπικής ευθύνης τους, καθώς και την έννοια του προσωπικούκαθήκοντος στην κοινωνία. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές και όλους τους συμμετέχοντες».

Από τη πλευρά του ο Κώστας Βαρουχάκης – διασώστης εκπαιδευτής ΕΚΑΒ επισήμανε: «Είμαστε εδώ, στο πλαίσιο ημερίδας ενημέρωσης προς τα παιδιά των δημοτικών σχολείων αλλά και των δασκάλων σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, αλλά και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ορισμένες καταστάσεις για τα παιδιά. Γενικά προσπαθούμε σε επίπεδο Νομού να βάλουμε την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και στα σχολεία. Μέσα σε αυτή τη σεζόν έχουμε εκπαιδεύσει 700 άτομα και προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και τα παιδιά που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας. Ελπίζω ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλές περισσότερες ενημερώσεις μπαίνοντας ουσιαστικά στο πρόγραμμα των σχολείων, ενώ έχουμε ήδη επισκεφτεί σχολεία σε διάφορες περιοχές, όπως η Γαστούνη, το Βαρθολομιό, η Ζαχάρω και το Πελόπιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ