Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜαθητές και εκπαιδευτικοί από το πρόγραμμα Erasmus + επισκέφτηκαν τον δήμαρχο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το πρόγραμμα Erasmus + επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Πύργου

Πρόγραμμα για τη Μεσογειακή διατροφή και την άσκηση

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Κάθε παιδί μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε χθες το πρωί ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος με μεγάλη χαρά και ως άψογος οικοδεσπότης, υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία ξένων χωρών που επισκέπτονται αυτές τις μέρες την  περιοχή μας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων από την Ουγγαρία, Πολωνία, Ισπανία και Τουρκία, που επισκέπτονται την πόλη μας, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus+», που υλοποιεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Small steps, big changes» με αντικείμενο τη Μεσογειακή διατροφή και την άσκηση.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του, σημειώνοντας ότι τέτοιες δράσεις στοχεύουν στην απόκτηση επιπλέον γνώσεων και εμπειριών και παράλληλα προάγουν την ομαδικότητα, ισότητα και ισονομία, καθώς και την προάσπιση των μεγάλων αγαθών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελεύθερης σκέψης.

«Πρέπει να θυμάστε όλοι, ότι σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, στην Ελλάδα, γεννήθηκαν οι πιο μεγάλες αναμφισβήτητες αξίες του ανθρώπινου γένους, η Δημοκρατία και οι Ολυμπιακές Αξίες. Αυτή η κληρονομιά που έχει δώσει στο ανθρώπινο γένος η ελληνική σκέψη, είναι αναντικατάστατη.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο καθένας από σας, ότι κάθε παιδί μπορεί να αλλάξει τον πλανήτη. Ζήστε τη ζωή σας, να είστε δυνατοί, να πιστεύετε στις δυνάμεις σας και θα νικήσετε τις όποιες δυσκολίες και αδυναμίες βρείτε στη ζωή σας».

Ο δήμαρχος Πύργου, πρόσφερε σε όλους τους εκπαιδευτικούς των ξένων χωρών έναν τουριστικό οδηγό της Ηλείας και το Ιστορικό βιβλίο «Η συμβολή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821» του ειδικού συνεργάτη-ιστορικού Θεόδωρου Λάμπρου. Εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαρίστησαν τον κ. Αντωνακόπουλο για την φιλοξενία και αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση καλλιτεχνικών δράσεων από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού σχολείου Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ