Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας: Εποικοδομητική συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας: Εποικοδομητική συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας

Στα πλαίσια της διαρκούς και  εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου Ήλιδας, μέσω  του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, με την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, ειδικότερα με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις- προσυμπτωματικού ελέγχου (λήψη τεστ-Παπ) σε γυναίκες που κατοικούν  στο Δ. Ήλιδας.

Πιο συγκεκριμένα στις 20/05/2022 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δικτύου Μαιών στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας   και με την σημαντική συμβολή της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών του Δ. Ήλιδας που φρόντισε για τον προγραμματισμό των ραντεβού, συνολικά 10 γυναίκες υποβλήθηκαν δωρεάν  σε εξετάσεις- προσυμπτωματικού ελέγχου (λήψη τεστ-Παπ) και  ενημερώθηκαν παράλληλα  για την αναγκαιότητα και την αξία του προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου σε ετήσια βάση.

Η εν λόγω συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών σκοπό έχει την οργάνωση  αντίστοιχων παρεμβάσεων και δράσεων κατά την διάρκεια του έτους  στο γενικό πληθυσμό  ή σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού(π.χ ρομά, ανασφάλιστοι κ.ά), που σύμφωνα με την εμπειρία μας έχει ανάγκη αφύπνισης και ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας, με τον προγραμματισμό  εξετάσεων- προσυμπτωματικού ελέγχου(λήψη τεστ-Παπ) και ενημερωτικών ομιλιών για την αξία του προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου.

Λαμβάνοντας  υπόψιν τις συνεχόμενα αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες του γενικού πληθυσμού, όπως αυτές διαμορφώνονται λόγω των τελευταίων σοβαρών  κοινωνικών καταστάσεων που πλήττουν την χώρα μας, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες τέτοιου είδους υποστηρικτικές δράσεις με στόχο πάντα  την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων στο υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Ως εκ τούτου θα ακολουθήσουν νέες αντίστοιχες δράσεις που θα απευθύνονται στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας. Για δήλωση συμμετοχής και γενικότερου ενδιαφέροντος – ενημέρωσης, μπορείτε να απευθυνθείτε στο

Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, του Δ. Ήλιδας Δ/νση: Αχ. Μπουντουβή 21, τηλ: 2622024187 Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-14:00.

 Ο Δήμος Ήλιδας θα σταθεί αρωγός και υποστηρικτής αυτών των τόσο σημαντικών δράσεων.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ