Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΓυμνάσιο Βουνάργου:«2020 και κάτι ψιλά»

Γυμνάσιο Βουνάργου:«2020 και κάτι ψιλά»

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Βουνάργου μετά από τρία χρόνια απουσίας από τα θεατρικά δρώμενα της πόλης του Πύργου λόγω των απαγορεύσεων της καραντίνας για τον κορωνοιό επιστρέφει δυναμικά και μάλιστα με έργο πρωτότυπο με τίτλο “2020 και κάτι ψιλά”, με συγγραφέα του έργου την Φιλόλογο καθηγήτρια του Γυμνασίου  και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας Ευγενία Μπίθα η οποία και θα το σκηνοθετήσει . Η παράσταση θα παιχθεί  στο Θέατρο Απόλλων στις 27-28 και 29 Μαίου στον Πύργο και ώρα 21.00.

Οι  μικροί μαθητές- ηθοποιοί της Θεατρικής ομάδας του Σχολείου προετοιμάζονται εδώ και μήνες με τις εντατικές τους πρόβες εκτός των σχολικών ωρών και των μαθημάτων τους ,προκειμένου να μας παρουσιάσουν μια όμορφη και άρτια θεατρική παράσταση, συνεχίζοντας την παράδοση των άκρως επιτυχημένων θεατρικών παραστάσεων που είχαν ανεβάσει οι προκάτοχοί τους μαθητές του Σχολείου κατά τα πρόσφατα χρόνια, πριν την καραντίνα του κορωνοιού με μεγάλη επιτυχία  και με μεγάλη  απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης που τις παρακολούθησε.

Το έργο

Η υπόθεση του έργου παρακολουθεί μια οικογένεια και τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη της κατά τη διάρκεια της καραντίνας . Μέσα από κωμικές καταστάσεις αποκαλύπτονται ανθρώπινοι καθημερινοί χαρακτήρες που παραμένουν διαχρονικά επίκαιροι στις σημερινές συνθήκες . Η ιστορία των ανθρώπινων συμπεριφορών ακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων που μοιάζουν να επαναλαμβάνονται στο χρόνο.

Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφάνισης:

Αγαμέμνονας (παππούς) : Κων/νος Χριστόπουλος

Ορέστης : Φώτης Θεοδωρόπουλος

Κλυταιμνήστρα (γιαγιά) : Αντιγόνη Κουτσουνά

Περικλής:  Άγγελος Αποστολόπουλος

Ιφιγένεια: Δήμητρα Κανελλοπούλου

Πυθαγόρας: Ανδρέας Κουτσουνάς

Ασπασία: Μαρία Βουσδούκου

Ελένη: Μαριαλένα Μαλτέζου

Μενέλαος : Θανάσης Στεφανόπουλος

Ιπποκράτης:  Μιχάλης Παλαιολόγου

Νοσοκόμα: Ασημίνα Τσέλου

Αθηνά: Σοφία Κανελλοπούλου

Alter Ego:  Αντώνης Μαλτέζος

Θέκλα: Δανάη Διαμαντοπούλου

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας

                                                                                                                                  Κάρολος Κουν

Μετά από τρία χρόνια αδράνειας και απραξίας είδα στα μάτια των μαθητών μου τη λαχτάρα να περπατήσουν  μονοπάτια θεατρικά , να δημιουργήσουν ,να εμπνευστούν. Έτσι παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν , κατορθώσαμε και κάναμε πάλι το σχολείο μας , κυψέλη δημιουργίας. Μεγάλη λοιπόν η συγκίνηση μου για την τιμή που μου έκαναν να δραματοποιήσουν το πρώτο θεατρικό μου έργο. Ένα έργο που γράφτηκε στα χρόνια της καραντίνας . Με αφετηρία τον εγκλεισμό των ηρώων της ιστορίας λόγω της πανδημίας, παρακολουθούμε να ξεδιπλώνονται με χιουμοριστικό και καυστικό τρόπο όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικογένειας. Άραγε θα αναγνωρίσετε πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ