Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπολογήθηκε ο 26χρονος οπλοφόρος για τη δολοφονία Μετάι

Απολογήθηκε ο 26χρονος οπλοφόρος για τη δολοφονία Μετάι

Στις 30 Μαΐου η συνέχιση της εκδίκασης από το Μ.Ο.Δ. Πύργου

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης συνεχίστηκε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηλείας στον Πύργο η δίκη για τη δολοφονία το 32χρονο Μάριου Μετάι. Χθες πραγματοποιήθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές της μεγάλης έντασης κατά την ώρα όπου γινόταν η περιγραφή όπου ο Μάριος έπεφτε νεκρός το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου στον κόμβο του Κουρτεσίου στην περιοχή της οδού Κορίνθου στο ύψος της διασταύρωσης Αγίας Σοφίας. Την ώρα της κατάθεση του 26χρονου Α.Μ, που οπλοφορούσε και φαίνεται ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο 32χρονο σημειώθηκαν εντάσεις κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του ενός εκ των κατηγορουμένων από τη δικαστική αίθουσα, ενώ εκτός της δικαστικής αίθουσας οδηγήθηκαν και οι συγγενείς του 32χρονου Μάριου καθώς δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την οργή τους.  Κατά την διάρκεια της απολογίας του ο 26χρονος τόνισε ότι το όπλο το είχε προμηθευτεί καθώς φοβόταν στην περιοχή στην οποία διέμενε, ενώ δεν το είχε χρησιμοποιήσει ποτέ κατά το παρελθόν και το είχε αποκλειστικά και μόνο για εκφοβισμό, σε περίπτωση που η ζωή του θα βρισκόταν σε κίνδυνο. Στην συνέχεια κλήθηκε να περιγράψει τι συνέβη το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου αλλά και τη στιγμή της συμπλοκής όπου ο Μάριος τον είχε πλησιάσει . Ο 26χρονος επεσήμανε ότι ο 32χρονος κρατούσε στο χέρι του κατσαβίδι με το οποίο είχε πρόθεση να τον χτυπήσει και πως ο ίδιος το μόνο που έκανε ήταν να τον απωθήσει με το δεξί του χέρι, με το οποίο κρατούσε το όπλο χωρίς ωστόσο να πυροβολήσει εναντίων του. Αντίθετα μερικά λεπτά νωρίτερα, ο 26χρονος είχε χρησιμοποιήσει το όπλο πυροβολώντας στον αέρα προκειμένου να σταματήσει η συμπλοκή, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά η αντίστροφη μέτρηση για το φονικό που συντάραξε Ηλεία και Αχαΐα ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 6 μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Ιανουαρίου, στην πλατεία Ζαβλανίου, όπου βρισκόταν ο Μάριος μαζί με τον αδελφό του και δύο ακόμα φίλους τους. Από το σημείο πέρασε το smart με οδηγό τον 31χρονο και συνοδηγό τον 26χρονο. Τότε η παρέα των «τεσσάρων» ενεργοποιείται.

Ο Μάριος μαζί μ΄ ένα ακόμα άτομο, φέρεται ότι επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και ο αδελφός του με τον τέταρτο της παρέας στο μηχανάκι του, «κυνηγώντας» το προπορευόμενο όχημα. Τελικά, καταφέρνουν να το ακινητοποιήσουν στον κόμβο Κουρτεσίου. Οι επιβάτες των δύο οχημάτων διαπληκτίζονται. Ο 26χρονος Α.Μ, που οπλοφορεί, πυροβολεί αρχικά στον αέρα για εκφοβισμό με την σφαίρα να σπάει τη τζαμαρία καταστήματος στο πρώτο όροφο και στη συνέχεια -κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες- τραυματίζει σοβαρά στο κεφάλι τον 32χρονο Μάριο.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου αρχικά διασωληνώνεται και λίγες ώρες αργότερα υποκύπτει στα τραύματά του. Ο 26χρονος τρέπεται σε φυγή και κρύβεται σε οικεία φιλικού του προσώπου στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με όσα κατέθεσε σοκαρισμένος από την συμπλοκή αποφασίζει να πετάξει το όπλο στην θάλασσα και ενώ βρίσκεται στο Νομό Αχαΐας χωρίς να γνωρίζει το θανάσιμο τραυματισμό του Μάριου. Ο οδηγός του smart εντοπίζεται και προσάγεται το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Ασφάλεια Πατρών. Οι κατηγορούμενοι έκαναν  λόγο για αναίτια επίθεση που δέχθηκαν από τους «τέσσερις», επισημαίνοντας πως δεν είχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ τους, γεγονός το οποίο δεν φαίνεται ότι πείθει του δικαστές. Ακολούθησαν οι απολογίες κι άλλων εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή.

Η δίκη διακόπηκε εκ νέου και θα συνεχιστεί στις 30 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ