Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον αναπληρωτή δ/ντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά

Στόχος η ανάδειξη του σταθμού στον Πύργο

Πρόταση για ήπια αστική ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο

Στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα συναντήθηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Ηλείο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά, με βασικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου του σταθμού στον Πύργο, την ανάδειξη της συλλεκτικής αξίας εξοπλισμού αλλά και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, παρευρέθηκε κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από την ανάδειξη της ιστορικότητας του κτιρίου και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, με τον δήμαρχο Πύργου να προτείνει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντωνακόπουλος: «Στη συνάντησή μας με τον κ. Κοτταρά, πρότασή μας που κατατέθηκε είναι, μέσα μέσα από τυπική συνεργασία και διαδικασία να καθαρίσουμε όλο το χώρο στο σταθμό του ΟΣΕ και παράλληλα να αναδείξουμε κάποια στοιχεία που έχουν ιστορική αξία. Όπως, η ατμομηχανή Breda που βρίσκεται εκεί, και έχει μεγάλη ιστορική και συλλεκτική αξία. Επίσης συζητήσαμε την πρότασή μας, να φτιάξουμε έναν μικρό παιδότοπο, ώστε να γίνει ο χώρος ένας «πνεύμονας» ψυχαγωγίας και ζωής. Κι επίσης, το ιστορικό κτίριο του σταθμού να χρησιμοποιηθεί και ως ένα θεματικό μουσείο για το τρένο».

Ο κ. Κοτταράς εκφράστηκε πολύ θετικά για τις παραπάνω προτάσεις, και  συμφώνησε με τον δήμαρχο Πύργου σε περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες, απαραίτητες για την επιπλέον αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου και την ήπια ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Μάλιστα όπως συζητήθηκε, υπάρχει ανάλογο κονδύλι στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΟΧΕ, γεγονός σαφώς σημαντικό για την υλοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ