Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΦυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας: Στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο εθελοντές φοιτητές από...

Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας: Στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο εθελοντές φοιτητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας, φιλοξένησε μετά από δύο χρόνια μέτρων covid-19, την πρώτη ομάδα εθελοντών φοιτητών από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και με καταγωγή από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο και Αζερμπαϊτζάν, για δύο εβδομάδες στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο, τον οποίο φροντίζει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων.

Η φιλοξενία των εθελοντών καλύφθηκε από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και την οργάνωση ΕΛΙΞ.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν και ευχαρίστησαν για την εθελοντική βοήθειά τους στον κήπο, οι κυρίες Ερωφίλη Κόλλια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και Ιωσηφίνα Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου. Ακολούθησαν καθημερινά, εκτός Κυριακής, πρόγραμμα εποχικών εργασιών στον κήπο, όπως σκάλισμα, λίπανση, πότισμα και κλάδεμα θάμνων.

Αρκετές επιχειρήσεις από το χώρο της εστίασης και των ξενοδοχείων της πόλης στήριξαν τη δράση του Συλλόγου και πρόσφεραν στους εθελοντές γεύματα, κολατσιό, απογευματινά κεράσματα κλπ.

Τις δύο Κυριακές που ήταν ελεύθερες μέρες απόλαυσαν τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής μας Κατακόλου και Καϊάφα.

Το Δ.Σ. διοργάνωσε γιορτή για τους φιλοξενούμενους όπου χόρεψαν τα παιδιά της πόλης παραδοσιακούς χορούς και τους κάλεσαν να χορέψουν μαζί τους !! Η μουσική και ο χορός ενώνουν τους ανθρώπους και τους κάνουν χαρούμενους!!!

Η πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου όλους όσους στήριξαν την εθελοντική δράση τις δυο εβδομάδες φιλοξενίας τους και στο τέλος της γιορτής ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους εθελοντές!

Τα παιδιά επισκέφθηκαν δωρεάν τον αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία της πόλης, δήλωσαν ενθουσιασμένα με την ομορφιά και την ενέργεια του Ολυμπιακού τοπίου και υποσχέθηκαν πως θα ξανάρθουν !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ