Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου επισκέφτηκε χθες η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου: Βιβλία...

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου επισκέφτηκε χθες η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου: Βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα

Τη συγγραφέα των παιδικών βιβλίων Λίνα Σωτηροπούλου, η οποία κατάγεται από τον Πύργο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν χθες οι μαθητές  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Τα παιδιά της Α΄ και της Β΄ τάξης συνομίλησαν  μαζί της, για το βιβλίο της που έχουν διαβάσει, «Εγώ και η αδερφή μου». Το βιβλίο  περιέχει τις δύο όψεις της ιστορίας ενός μικρού κοριτσιού και της νεογέννητης αδελφής του, μιας σχέσης μοναδικής και συναρπαστικής.

Στη συνέχεια η συγγραφέας συζήτησε με τα παιδιά της Γ΄ τάξης για το βιβλίο της, «Αποστολή κρυμμένος θησαυρός».

Το βιβλίο μιλά για ένα παιδί που «ανυπομονεί να πάει στο χωριό για να δει τη γιαγιά. Εκείνη περιμένει, αγκαλιά μ’ ένα παράξενο δώρο, ένα ημερολόγιο. Αυτό όμως δεν είναι ένα οποιοδήποτε ημερολόγιο, είναι μαγικό, γιατί… απαντά! Και οδηγεί σε μια αποστολή: Να βρει τον κρυμμένο θησαυρό! Και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει».

Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία –που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν– άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.

Εκτός από τη σειρά Πίκο και Λόλα, κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η παπουτσωμένη γάτα, Εγώ και η αδερφή μου, Η μαμά μου η μάγισσα, Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός, Όταν το σύμπαν συνωμοτεί, Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο, Ο πρώτος μου Όμηρος: Οδύσσεια, Ο πρώτος μου Σαίξπηρ: Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι, Ο πρώτος μου Σουίφτ: Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ