Δήμος Ήλιδας: Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στην Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας

432

Η νέα Αντιπυρική Περίοδος που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πυρκαγιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟY (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ), στη Σοχιά, παρουσία του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας κ. Γιώργου Κωνσταντακόπουλου,   του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Κώστα Χριπάτσιου και των Προέδρων Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας.

Στη σύσκεψη  έγινε ειδική αναφορά  στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν και φέτος (καθαρισμοί οικοπέδων, αγροτικών οδών κλπ) βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη των πυρκαγιών, τη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης και αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων και κυρίως τονίστηκε η επαγρύπνηση όλων των φορέων σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Η  συζήτηση συνεχίστηκε με ανταλλαγή απόψεων και χρήσιμων στοιχείων από όλους  και παράλληλα  κλήθηκαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης, ενώ τέθηκαν και άλλα ζητήματα για ενημέρωση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας κ. Γιώργου Κωντσταντακόπουλου και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Κώστα Χριπάτσιου.