Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΘετικές οι εντυπώσεις του Ισραηλινού Πρέσβη από την επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Θετικές οι εντυπώσεις του Ισραηλινού Πρέσβη από την επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία της Πρεσβείας με το Δήμο

Σε μια στενή συνεργασία πάνω σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού, παιδείας, ανταλλαγής γνώσεων για αγροτικά και εμπορικά ζητήματα συμφώνησαν η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Γιόσι Αμράνι.

Ο κ. Αμράνι, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη, και τον διπλωματικό Ακόλουθό του κ. Αναστάσιο Κατσιάνη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου έγινε δεκτός από τον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Γιώργο Γεωργακόπουλο, τους Αντιδημάρχους κ.κ.Βασίλη Αρβανίτη, Πέτρο Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Κωσταριά, την Πρόεδρο της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Νίκο Μαρούντα. Κατά τη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου, υπήρξε ζωντανή σύνδεση – τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου ο οποίος βρίσκεται εκτός Ολυμπίας για λόγους υγείας.

Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Αμράνι αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο σύγχρονος κόσμος στηρίζεται σε δύο μεγάλους ιστορικούς πυλώνες, τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τον ιουδαϊκό – χριστιανικό πολιτισμό, δηλώνοντας μάλιστα πολύ καλός γνώστης του εβραϊκού πολιτισμού. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στην κατάσταση που έχει προκύψει στο Δήμο εξαιτίας της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς και τις προσπάθειες ανασυγκρότησης του τόπου. Χαρακτήρισε την συνάντηση μια πρώτη ευκαιρία συνεργασίας σε κάποιους βασικούς άξονες όπως ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, ο πολιτισμός και η παιδεία. Εξέφρασε τέλος την ευχή πολύ σύντομα να υπάρξει και δια ζώσης συνάντησή του με τον κ. Αμράνι στην Αθήνα για μια πιο στενή συνεργασία.

«Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα»

Από την πλευρά του ο κ. Αμράνι αφού ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κατρίνη που τον προσκάλεσε στην Ολυμπία, όσο και τον Δήμαρχο & τους συνεργάτες του για την υποδοχή, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον ιστορικό αυτό τόπο που όπως δήλωσε δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα, διαθέτοντας μια ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Τόνισε ότι ένα κοινό στοιχείο της χώρας του με την περιοχή της Ολυμπίας είναι το ελαιόδεντρο και μάλιστα ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η ελιά καλλιεργείται συστηματικά στο Ισραήλ και θα μπορούσαν να υπάρξουν ανταλλαγές γνώσεων μεταξύ των δύο χωρών.

All-focus

Δήλωσε εντυπωσιασμένος και από τις σύγχρονες δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής, όπως τις γνώρισε επισκεπτόμενος αγροτοτουριστικές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες συσκευασίας ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου για μια συνάντηση μαζί του μέσα στις προσεχείς ημέρες, ευχόμενος μια πιο στενή συνεργασία στο άμεσο μέλλον. Τόνισε ακόμη ότι οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα, από τη μουσική και την κουλτούρα της μέχρι την ιδιαίτερη κουζίνα της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρουν αρκετά ελκυστική τουριστικά την Αρχαία Ολυμπία.

All-focus

Ο κ. Κατρίνης από την πλευρά του τόνισε ότι η Ολυμπία αποκτά έναν καλό φίλο που με τον δικό του λόγο θα στηρίξει την προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής. Επεσήμανε ότι μέσα από τις μεγάλες καταστροφές που γνώρισε η Ολυμπία, έχουν γίνει ελάχιστα για την ανάπτυξη της περιοχής και εξέφρασε την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξει πραγματικά μια δυνατότητα αποκατάστασης αντάξια της σπουδαιότητας του τόπου.

All-focus

Ο κ. Γεωργακόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ολυμπία έχει το πλεονέκτημα να παράγει παιδεία και πολιτισμό και να ενώνει τους λαούς της γης στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα. Περιέγραψε ακόμη τις δυσκολίες που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά αλλά και τις δυνατότητες μιας πολυεπίπεδης ανάπτυξης του Δήμου. Τέλος η κα Αντωνοπούλου μίλησε για το Φεστιβάλ, την ιστορική του πορεία και τις αξιόλογες εκδηλώσεις του που μπορούν να προσελκύσουν όχι μόνον Έλληνες αλλά και ξένους θεατές. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας δεν παρέλειψαν να προσφέρουν αναμνηστικά δώρα τόσο στον Ισραηλινό Πρέσβη όσο και στους κ.κ. Κατρίνη και Κατσιάνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ