Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου

Υπογράφηκε την Παρασκευή η σύμβαση ανάθεσης του έργου

Ένα χρόνιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, γίνεται πράξη καθώς, υπογράφηκε την Παρασκευή  η σύμβαση ανάθεσης του έργου της αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου. Η υπογραφή έγινε από τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας Αλέκα Φώτου για λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Μεγάρων (ΤΑΧΔΙΚ), στο οποίο ανήκουν τα δικαστικά κτίρια της χώρας και των νομίμων εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας που προέκυψε μετά από σχετικό διαγωνισμό, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

 Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται επιτυχώς μία εντατική προσπάθεια που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια (σ.σ. περισσότερα από έξι) ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, που υπήρξε ο βασικός μοχλός προώθησης των σχετικών διαδικασιών, παρότι η συντήρηση του κτιρίου δεν υπάγεται στην αρμοδιότητά του αλλά σε αυτήν του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 Χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν αλλεπάλληλες παραστάσεις του Προέδρου και των μελών του ΔΣ του Συλλόγου στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και σε κάθε τρίτον που μπορούσε να βοηθήσει για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που ανέκυπταν κατά καιρούς, ενώ παράλληλα εξελισσόταν η προσπάθεια σχηματισμού ενός πλήρους τεχνικού φακέλου που οδήγησε εντέλει στην απρόσκοπτη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Πλέον οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα σε 12 μήνες. Αφορούν την αποκατάσταση των όψεων και την επισκευή των φθορών εξωτερικά του Δικαστικού Μεγάρου και στη συνέχεια εργασίες εσωτερικής ανακαίνισης και αντιμετώπισης χρόνιων προβλημάτων. Θα ληφθεί μέριμνα ώστε οι εργασίες να μη διαταράξουν τη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και να εξακολουθήσει απρόσκοπτα η διεξαγωγή των δικών και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από προσπάθειες χρόνων υπογράφηκε επιτέλους η σύμβαση εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου και έτσι ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας πλησιάζει πλέον στην υλοποίησή του. Χρειάστηκε να καταβληθούν πολλές προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν δεκάδες γραφειοκρατικά και τεχνικά εμπόδια ώστε να φτάσουμε σήμερα στο σημείο αυτό. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας είχε τα τελευταία χρόνια αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία και με επιμονή, σχέδιο και οργάνωση κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, παρότι το ζήτημα δεν υπάγεται στη δική του αρμοδιότητα, αφού το κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ΤΑΧΔΙΚ) και συνεπώς στο Ελληνικό Δημόσιο. Στην προσπάθειά μας αυτή ήταν αρκετοί εκείνοι που μας βοήθησαν με ποικίλους τρόπους (μηχανικοί, αρχιτέκτονες, υπάλληλοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες κα), στους οποίους το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναφερθούμε εκτενώς προκειμένου να τους αποδώσουμε τις ευχαριστίες που δικαιούνται. Υπήρξαν όμως και εκείνοι που -για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν- λειτούργησαν κατά τρόπο αρνητικό ως προς την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας, ενώ κάποιοι άλλοι έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν ακόμη και την ύπαρξη του έργου παρότι αυτό είχε ήδη προκηρυχθεί και δημοπρατηθεί. Αγνοήσαμε τέτοιες φωνές και συνεχίσαμε συστηματικά τον αγώνα μας και πλέον εκείνο που έχει σημασία είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι σχετικές εργασίες ξεκινούν και με την ολοκλήρωσή τους η πόλη μας θα έχει το Δικαστικό Μέγαρο που της αξίζει και η Δικαιοσύνη ένα κτίριο για την απονομή της που θα αρμόζει στο κύρος της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ