Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤην Παρασκευή τα εγκαίνια: Όλα έτοιμα για το «4ο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια: Όλα έτοιμα για το «4ο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδας»

Όλα έτοιμα είναι πλέον για το «4ο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδας» που θα πραγματοποιηθεί στις 13-14-15 Μαΐου 2022 στο κλειστό αθλητικό κέντρο Αμαλιάδας. Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του covid 19 συνεχίζεται ένας σημαντικός θεσμός που στόχο έχει την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας.

Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, κινούμενο στο δίπτυχο Ηλεία – Ελλάδα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη θα συμμετέχει στο φεστιβάλ με δικό της περίπτερο, ενώ περίπου 90 παραγωγοί από την Ηλεία και όλη την Ελλάδα θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος με δηλώσεις τους κάλεσαν τον κόσμο να τιμήσει με την παρουσία του το Φεστιβάλ.

Γ. Λυμπέρης: «Πάλι με χρόνια και καιρούς θα κερνάμε Ελλάδα στην Αμαλιάδα!»

«Πάλι με χρόνια και καιρούς θα κερνάμε Ελλάδα στην Αμαλιάδα! Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αυτή η εκδήλωση επιστρέφει δριμύτερη. Είμαι βέβαιος πως θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία για δύο λόγους: διότι οι άνθρωποι που την οργανώνουν είναι δοκιμασμένοι και επιτυχημένοι στο χρόνο και διότι ο υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης είναι Αμαλιαδίτης, ο Θοδωρής Βασιλόπουλος. Η εκδήλωση θα ριζώσει και θα γίνει θεσμός για την πόλη. Οι τοπικοί παραγωγοί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, εκείνο που απομένει είναι ο κόσμος που περιμένουμε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για να δώσει υπόσταση και δύναμη στον θεσμό!», τόνισε ο Γιάννης Λυμπέρης.

Θ. Βασιλόπουλος: «Σας προσκαλώ στο κλειστό γήπεδο Αμαλιάδας»

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Βασιλόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ γαστρονομίας που γίνεται στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο και έχουμε την ευκαιρία να το φιλοξενούμε στην Αμαλιάδα, στην Ηλεία, στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας. Σας προσκαλώ στο κλειστό γήπεδο Αμαλιάδας από την Παρασκευή το απόγευμα που ξεκίνα το Κερνάμε Ελλάδα -και στις 20:00 έχουμε τα εγκαίνια- μέχρι και την Κυριακή. Θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και ημερίδες, καθημερινά μαγειρέματα, και πολλές εκπλήξεις.  Στόχος είναι η ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων με περίπου 90 εκθέτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ