Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤην Κυριακή στο ισόγειο της Π.Ε. Ηλείας: Αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος...

Την Κυριακή στο ισόγειο της Π.Ε. Ηλείας: Αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου

Στο ισόγειο της Π.Ε. Ηλείας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου, από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 μετά το μεσημέρι, με την συνδρομή του σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Οι υπεύθυνες του  σταθμού αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη και Κωνσταντίνα Πανέτα κάλεσαν όλους τους υγιείς πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια της τράπεζας αιμοδοσίας του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου προσφέροντας αίμα. «Οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ. Είναι καθημερινές, νύχτα-μέρα. Βρισκόμαστε εδώ μαζί με τους αιμοδότες μας, να στηρίξουμε το νομό και τους νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο Πύργου. Αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι το αίμα δεν συντηρείται για πάντα στον ασκό πού λαμβάνουμε. Μέσα στον οργανισμό μας μπορεί το αίμα να ζήσει 120 μέρες, μέσα στον ασκό αίματος διατηρείται το ανώτερο 42 ημέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειαζόμαστε τακτικούς εθελοντές αιμοδότες να έρχονται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους» τόνισε η Ε. Ζαχαριαδάκη.

Από την πλευρά της η Κ. Πανέτα σημείωσε: «Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται, παρά μόνο προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γι αυτό την Κυριακή στη Νομαρχία θα έχουμε εξωτερική αιμοδοσία, όπως σχεδόν κάθε Κυριακή, για να συγκεντρώνεται αίμα για τους ασθενείς μας, να μπορούμε να τους μεταγγίσουμε, να τους δώσουμε τη δύναμη να ζήσουν».

Ακόμα μία φορά, συνεχώς  από το 2004, η τράπεζα αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου διοργανώνει την 1η για το 2022 αιμοδοσία της, την Κυριακή 8 Μάη στο συνεδριακό κέντρο της Νομαρχίας. Κάθε φορά καλούμαστε και ανταποκρινόμαστε με μεγάλη συνέπεια στο έργο μας, προσφέρουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό, το οποίο δεν παράγεται σε κανένα εργαστήριο του κόσμου και αισθανόμαστε ήρεμοι και αναπαυμένοι ψυχικά για αυτό που κάνουμε. Όποιος έχει χρειαστεί αίμα για δικό του άνθρωπο τότε αντιλαμβάνεται την αξία αυτού του υλικού. Παρακαλώ διαθέστε μισή ώρα από τον πρωινό χρόνο της Κυριακής της 8ης Μάη και ελάτε στη Νομαρχία να προσφέρετε αίμα» τόνισε ο Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος διαχειριστής τράπεζας αίματος 6ου Δημοτικού Σχολείου «Αγ. Χαράλαμπος». 

«Για 18η χρονιά η τράπεζα αίματος 6ου δημοτικού σχολείου συνεχίζει το έργο της χάρη στη στήριξη όλων των μελών αιμοδοτών μας. Εμείς απευθύνουμε έκκληση- πρόσκληση στους γονείς του σχολείου, σε όλους τους γονείς της πόλης μας, σε όλους τους συμπολίτες μας να κάνουν αυτό που κάνουν κάθε φορά. Απευθύνουμε και έκκληση και σε εκείνους που μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει απόφαση να δώσουν αίμα, ας αποφασίσουν να κάνουν το πρώτο βήμα, να έρθουν δίπλα μας να μας στηρίξουν και να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής το αίμα τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αντωνόπουλος – μέλος της τράπεζας αίματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ